• Dnes je: Piatok 18. októbra 2024 meniny má Lukáš

Fico sa správa ako geopolitický analfabet a pripravuje nás o spojencov, upozorňuje Valášek (video)

Fico sa správa ako geopolitický analfabet a pripravuje nás o spojencov, upozorňuje Valášek (video)

Bývalá diplomatka Ľubica Karvašová, ktorá za PS kandiduje do Európskeho parlamentu, tiež tvrdí, že Slovensko v súčasnosti býva vylučované z citlivých konverzácií o Rusku či pomoci pre Ukrajinu.

16.4.2024 (SITA.sk) - Slovenský premiér Robert Fico (predseda strany Smer-SD) podľa hnutia Progresívne Slovensko (PS) koná i hovorí, ako geopolitický analfabet. Progresívci sú toho názoru, že to dokazuje i Ficova kontrolná návšteva na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ), počas ktorej sa premiér vyjadril, že sa chce orientovať na všetky štyri svetové strany, to znamená aj na Ruskú federáciu, no, ako poukázal podpredseda PS Tomáš Valášek, chce byť i pevnou súčasťou euroatlantických štruktúr.

„Takto sa to nedá, pán premiér. Zvyšok a NATO má jasno v tom, že Rusko nie je kamarátom, ale hrozbou pre Európu. Napadlo susednú Ukrajinu a aj nám na Slovensku sa snaží diktovať podmienky, kedy, s kým a ako sa môžeme brániť pred bezpečnostnými hrozbami,” vraví Valášek. Podotkol, že Slovensko rýchlo prichádza o spojencov, poukázal v tomto smere nielen na českú vládu, ale napríklad i niektorých vysokopostavených nemeckých politikov, ktorí podľa neho volajú po vylúčení Slovenska z EÚ.

Bývalá diplomatka Ľubica Karvašová, ktorá za PS kandiduje do Európskeho parlamentu, tiež tvrdí, že Slovensko v súčasnosti býva vylučované z citlivých konverzácií o Rusku či pomoci pre Ukrajinu.

„Vzájomná dôvera a dobré vzťahy s našimi najbližšími partnermi sú výsledkom mravenčej práce našich diplomatiek a diplomatov. Ficova vláda za mesiace ničí to, čo sme budovali desaťročia. Slovenské záujmy poškodzujú z výsostne sebeckých dôvodov. Na Slovensku už ovládajú všetky mocenské pozície, a tak sa snažia hľadať nepriateľov aj v zahraničí. Z nepochopiteľných dôvodov si však vyberajú tých, ktorí sú nám najbližšie,“ myslí si Karvašová. Valášek dodal, že v „normálnej vláde" by to možno bol i dôvod na odstúpenie ministra zahraničných vecí.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 17. október 2024

horoskopy na dnes stvrtok 17 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Stretnete sa s človekom, ku ktorému cítite veľké sympatie. Pomôže vás priviesť na lepšie myšlienky a prebudí u vás zmysel pre humor. Doprajte si trochu rozptýlenia.

Býk 21.4. - 21.5.

Z času na čas nezaškodí nejaká zmena. Pre vás to platí dvojnásobne, pretože stereotyp vás ubíja. Dnes budete mať príležitosť, ktorú by ste nemali nechať len tak. Treba len odvahu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Bude sa vám dariť, len nezabudnite na opatrné počínanie s deťmi, partnerom alebo spoločníkom. Vzniknutý konflikt by mohol mať rozsiahle následky.

Rak 22.6. - 22.7.

Daj sa do kontaktu s osobami, ktoré myslia rovnako ako vy. Spoločne môžete veľa dosiahnuť. Spontánne nápady vyžadujú neobyčajné riešenie. Netreba sa ničoho naľakať.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie