• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Fico je znovu taký, na akého sme si zvykli. Kde je Pellegrini?

Fico je znovu taký, na akého sme si zvykli. Kde je Pellegrini?

Do jedného hrnca s vládnou koalíciou Fico zahrnul aj prezidentku Čaputovú. Nepáči sa mu, že rýchlo podpisuje zákony, ktoré sú podľa neho v rozpore s ústavou.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico v stredu znovu pripomenul, že sa ešte stále nevzdáva.

Jemu vlastným spôsobom zaútočil na prezidentku Zuzanu Čaputovú a na rýchle prijímanie zákonov novej vládnej koalície.

Na pódiu ale chýbal druhý človek v strane Peter Pellegrini.

Fico by to robil lepšie

Líder parlamentnej opozície zrazu začal vyčítať vládnej koalícii rýchle schvaľovanie zákonov, ktorými by sa mali zamedziť negatívne dopady vyvolané koronavírusom. „Zákony sa tvoria ako na bežiacom páse,“ podotkol Fico. Nepáči sa mu, že k ich tvorbe neboli prizvaní aj predstavitelia opozície.


Vážený pán expremiér, nepamätám si, kedy vaša vláda privolávala opozíciu na tvorbu legislatívy. A o cirkus so schvaľovaním zákonov v skrátenom legislatívnom konaní ste sa postarali len niekoľko dní pred voľbami. Pripomínam, že vtedy ešte pandémia koronavírusu Slovensko nezasiahla.


Teraz, keď je značne ohrozené hospodárstvo a život ľudí, neviem si predstaviť, koľko by trvalo dosiahnuť politický konsenzus. Samozrejme, nemusia sa nám všetky kroky vlády páčiť, ale nechajme ju, nech koná a zodpovedá za svoje kroky.

Na svoje si prišla aj Čaputová

Do jedného hrnca s vládnou koalíciou Fico zahrnul aj prezidentku Čaputovú. Nepáči sa mu, že rýchlo podpisuje zákony, ktoré sú podľa neho v rozpore s ústavou. Aj v tomto prípade zabúda na svoje pôsobenie v čele vládnej garnitúry.


Ešte v marci 2009 v predvolebnej kampani vtedajší prezident Ivan Gašparovič na zatvorenom smeráckom zasadaní vyhlásil, že je prakticky členom Smeru-SD. „Sme tu sami, tak to môžem povedať, že v tejto pozícii a v tomto čase, som prakticky akoby členom. Lebo môj neúspech bude neúspech Smeru a môj úspech bude úspech Smeru a, samozrejme, koalície,“ uviedol Gašparovič.


Pozrime sa aj na čísla. Za 10 rokov svojho vládnutia exprezident vrátil do parlamentu počas vlády Ivety Radičovej 30 zákonov, rovnako aj za vlády Mikuláša Dzurindu a iba zriedkavo za 6 rokov vládnutia Smeru. Vtedy Ficovi asi nevadilo, že zákony sa podpisovali s ľahkosťou, keď to robil jeho spolubojovník.

Kde je Pellegrini?

Ostatné vystúpenie šéfa Smeru-SD sa zaobišlo bez druhého človeka v strane, Petra Pellegriniho. Nemôžeme povedať, že sa v médiách nezjavuje. Ale nie je to po boku svojho predsedu. Akoby si v Smere-SD začal každý robiť vlastnú kampaň pred blížiacim sa straníckym volebným snemom.


Ide možno o špekulácie, ale prekvapuje, že na takto silne obsadenej tlačovej besede chýba druhý človek v strane. Pamätáme sa, že ešte pred niekoľkými mesiacmi sa na pódiu tlačili desiatky verných straníkov, len aby ich bolo vidieť. A teraz tam chýba človek, ktorý ukázal, že Smer môže mať možno aj inú tvár. Môže mať? Ťažko.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie