• Dnes je: Utorok 23. apríla 2024 meniny má Vojtech

Fico je podľa Hegera schopný všetkého a opozíciu označil za žumpu a dno, ktorá má na svedomí mnohé životy (video)

Fico je podľa Hegera schopný všetkého a opozíciu označil za žumpu a dno, ktorá má na svedomí mnohé životy (video)

Šéf strany Smer-SD Robert Fico je podľa premiéra schopný všetkého a Peter Pellegrini od neho nemá ďaleko.

11.5.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenská parlamentná opozícia má v súvislosti s pandémiou koronavírusu na svedomí mnohé životy.

Po stredajšom rokovaní vlády to vyhlásil premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Doplnil, že správanie niektorých opozičných politikov počas pandémie bolo v rozpore so zdravým rozumom, proti životu a zdraviu a mnohí občania tomu naleteli. Národné centrum zdravotníckych informácií v stredu informovalo, že celkový počet obetí ochorenia COVID-19 na Slovensku je už 20 002.

Žumpa a dno

Predseda vlády spomenul jedného svojho známeho, ktorý ochoreniu COVID-19 podľahol a nedožil sa ani 50 rokov.

„Pretože bol pod vplyvom dezinformácií," zdôraznil Heger s tým, že ďalší jeho známy takmer zomrel. „Je zázrak, že žije," uviedol.

Viac o téme: Koronavírus

Prístup opozície za posledné dva roky zároveň označil za žumpu a dno. „Títo ľudia by nemali vôbec v politike byť," skonštatoval.

Šírenie ruskej propagandy

Zároveň premiér pripomenul to, čo označil za šírenie ruskej propagandy opozíciou pri téme obrannej dohody s USA. „Rozprávali nám pár dní predtým, že Rusko nezaútočí na Ukrajinu a o dva dni zaútočilo bezprecedentným spôsobom, aký sme v 21. storočí ešte nevideli," povedal Heger.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Fico je schopný všetkého

Na margo šéfa strany Smer-SD Roberta Fica zároveň premiér povedal, že je schopný všetkého.


„Tento človek by sa mal vrátiť do exekutívy? To v žiadnom prípade nesmieme dopustiť," doplnil Heger. Dodal, že predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini nemá od Fica ďaleko.


Premiér Heger odmieta, že by koalícii hrozil rozpad. Vraj pracuje na tom, aby dostal SaS „na palubu“

Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) odmieta, že by vládnej koalícii pre spory o podobe sociálnej pomoci hrozil rozpad. Ako povedal po stredajšom zasadnutí vlády, pracuje na tom, aby dostal koaličnú stranu SaS „na palubu“.


„Rokovania sú síce náročné, ale vyvíjajú sa dobrým smerom,“ skonštatoval premiér s tým, že pre neho sú dôležité výsledky. „Verím, že čoskoro aj v tejto veci predstavíme výsledky,“ dodal.


Skonštatoval tiež, že nepotrebuje nechávať odkazy politickým partnerom, s ktorými každý deň rokuje, pretože to je klebetenie. „Nebudem sa teda vyjadrovať k výrokom mojich kolegov, ja to nepovažujem za dôležité,“ uviedol Heger.


Výsledky však podľa neho prídu načas, zatiaľ je všetko podľa jeho slov v časových limitoch. Rokovali tri mesiace a dohoda je podľa Hegera vo finálnej fáze a aktuálne sa rozprávajú už len o niektorých detailoch. Myslí si, že je to nastavené dobre a ide o kompromis jednotlivých strán.


Zároveň dodal, že v programovom vyhlásení vlády nie je napísané, že sa nebudú zvyšovať dane. „A to som jasne komunikoval aj pánovi Sulíkovi a aj strane SaS,“ skonštatoval Heger. Programové vyhlásenie vlády je podľa neho schválené, preto vedie rokovania tak, aby sa udržali v jeho medziach.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 23. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 23 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 23. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

V práci sa vám konečne otvoria nové šance. Mali by ste ich využiť najlepšie, ako len viete. Trochu húževnatosti a výsledky predbehnú očakávanie.

Býk 21.4. - 21.5.

Záležitosti tvojho srdca, ktoré sa zdali doteraz pomýlené sa začínajú prejavovať opäť ako reálne. Treba sa len viac angažovať a vyliezť zo svojej ulity.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozčaruje vás niečie rozhodnutie, ale nezúfajte. Aspoň už konečne budete vedieť, na čom ste. Ak porozmýšľate, prídete na to, že malo prísť už skôr.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes sa nebudete cítiť celkom vo svojej koži, čo sa prejaví striedaním nálad. Nedajte sa ovplyvniť momentálnou náladou na neuvážené činy, ktoré by ste neskôr mohli ľutovať.




Všetky Horoskopy pre Utorok 23. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie