• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Fico avizuje pred Vianocami veľký protest, ak parlament nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze (video)

Fico avizuje pred Vianocami veľký protest, ak parlament nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze (video)

Na mimoriadnej schôdzi chcú rokovať o zdražovaní cien.

1.12.2021 (Webnoviny.sk) - Strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) uvažuje o zvolaní veľkého protivládneho protestu, ktorý by sa konal ešte pred vianočnými sviatkami. Vo videu na sociálnej sieti to uviedol predseda strany Robert Fico.

Smer-SD tak plánuje urobiť v tom prípade, ak poslanci parlamentu nepodporia otvorenie mimoriadnej schôdze, na ktorej chce opozičná strana diskutovať o zdražovaní cien.

„Ak protesty, ktoré organizujeme, majú povzbudiť slovenské odbory k takému rozhodnutiu, že by išli protestovať proti vláde formou generálneho štrajku, tak majú plnú podporu strany Smer-SD," doplnil Fico.

Fico chce v parlamente opäť rokovať o cenách energií a je mu jedno, či príde Sulík zhúlený alebo nie (video)

Opozičná strana Smer-SD chce v parlamente znova rokovať o cenách energií. „Nemôžme sa na to pozerať. Mne je jedno či príde Sulík zhúlený alebo nie.


Budeme žiadať presné kroky, ktoré má vláda urobiť, aby zmiernila zvyšovanie cien energií,“ povedal na utorňajšej tlačovej besede predseda Smeru-SD Robert Fico, podľa ktorého priemerný byt od nového roka zaplatí za teplo o 25 eur mesačne viac.

Strana Smer-SD hovorí o drastickom zvyšovaní cien energií od nového roka pre domácnosti, malé a stredné podniky, ako aj pre veľké podniky.


Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), ktorý reguluje ceny energií pre domácnosti a malé a stredné podniky, o nových cenách energií ešte stále rozhoduje. Budúcoročné zmeny v cenách energií by mal regulátor predstaviť začiatkom decembra.

Pellegrini považuje Matovičove poukážky za neúčelné, dôchodcom treba pridať na drahé energie (video)

Návrh ministra financií Igora Matoviča na podporu očkovania proti ochoreniu COVID-19 u seniorov formou poukazu v hodnote 500 eur považuje strana Hlas - Sociálna demokracia za neúčelný. Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii predseda strany Peter Pellegrini. Strana preto navrhla vlastnú formu podpory, a to rozdelenie poukazu na dve samostatné čiastky.

Peniaze priamo na účet

Suma 200 eur by išla priamo na účet každému seniorovi, ktorý poberá starobný dôchodok, a to bez ohľadu na jeho status v súvislosti s očkovaním.

Ďalších 300 eur má ísť tým Slovákom vo veku nad 60 rokov, ktorí sa zaočkovať dajú. Dôchodcovia totiž podľa Pellegriniho budú potrebovať financie na pokrytie zvýšených poplatkov za energie a rastúce ceny potravín, a nie na rekreáciu a využitie iných služieb.

S Matovičovým návrhom nesúhlasí ani ďalšia opozičná strana Smer - Sociálna demokracia, ktorá má podobný názor ako strana Hlas. Predseda Smeru Robert Fico v tlačovej správe uviedol, že seniori potrebujú hotové peniaze, aby zvládli zdražovanie, nie poukazy na masáže a nechty.

Na 13. dôchodky peniaze neboli

Pripomenul, že keď po nástupe vlády bolo treba nájsť okolo 300 miliónov eur na 13. dôchodky, tak neboli, no teraz nie je problém nájsť 500 miliónov eur na poukazy.

Navyše, seniori budú musieť čeliť zdražovaniu elektriny. „Ak k tomu prirátame drastické zvyšovanie všetkých tovarov a služieb, dôchodcov čaká ťažký rok 2022. A Matovič s Kollárom im ako darček za očkovanie ponúkajú obed, masáž a nechty,” dodal Fico.


Preto strana v druhom čítaní o tomto návrhu navrhne, aby sa vyplácanie akejkoľvek sumy peňazí pre dôchodcov nepodmieňovalo očkovaním a aby hotovosť vo výške 500 eur dostal každý dôchodca.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie