• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Farkašová na paralympiáde v Pekingu obhájila zlato, ďalší slovenskí zjazdári skončili tesne za pódiom

Farkašová na paralympiáde v Pekingu obhájila zlato, ďalší slovenskí zjazdári skončili tesne za pódiom

Okrem najcennejšieho kovu obsadili slovenskí zjazdári dvakrát štvrtú priečku a raz piatu pozíciu.

5.3.2022 (Webnoviny.sk) - Slovensko získalo na zimných paralympijských hrách v čínskom Pekingu zlatú medailu hneď v prvej disciplíne. Postarala sa o ňu skúsená Henrieta Farkašová, ktorá ovládla zjazd zrakovo znevýhodnených žien. Tridsaťpäťročná rožňavská rodáčka s navádzačom Martinom Motykom zvíťazila s náskokom 2,25 sekundy pred domácou Ču Ta-čching, tretiu priečku obsadila Britka Millie Knightová (+3,70).

Viac o téme: ZPH Zimné paralympijské hry 2022 Peking

Tesne za pódiom skončila ďalšia Slovenka Alexandra Rexová, ktorú s navádzačom Martinom Makovníkom klasifikovali na 4. priečke s mankom 5,63 s na Farkašovú, od cenného kovu ju delilo 1,97 sekundy.

Farkašová má na konte už 13 medailí

Henrieta Farkašová v Pekingu obhájila zlato v zjazde z predchádzajúcich dvoch ZPH v Soči 2014 a Pjongčangu 2018. Na jej konte je po sobote už 13 paralympijských medailí, až desať z nich je zlatých (10-2-1).

Stále iba 16-ročná Alexandra Rexová je debutantkou na tomto fóre a sobotňajší zjazd bol jej premiérovým štartom na ZPH v kariére.

Navádzača musela vymeniť za nového

"Som veľmi šťastná, keďže som získala svoje už desiate paralympijské zlato. Za ostatné štyri roky som mala problémy s kolenami, preto mám veľkú radosť z toho, že som tu a môžem súťažiť. Absolvovala som tri operácie kolena, bolo to veľmi ťažké obdobie, bolestivé. Ale som späť. Skončila som prvá a cítim sa veľmi dobre. Navyše, môj navádzač Michal Červeň sa pred mesiacom zranil na majstrovstvách sveta a musela som si nájsť nového. Martin Motyka je veľmi dobrý a ja som rada, že s ním môžem jazdiť," povedala po triumfe v zjazde Henrieta Farkašová.

Haraus a Krako netriumfovali

Zjazd v sobotu absolvovali aj zrakovo znevýhodnení lyžiari Miroslav Haraus a Jakub Krako, na cenné kovy však nedosiahli. Haraus s navádzačom Marošom Hudíkom obsadili 4. priečku s mankom 2,56 sekundy na zlatého Rakúšana Johannesa Aignera, Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom neobhájili striebro z Pjongčangu 2018 a skončili na 5. pozícii (+2,64 s).

Úspešní vstup do ZPH 2022 majú za sebou aj reprezentanti SR v curlingu na vozíku, ktorí zdolali Američanov 9:3 po 7. ende, keď po druhom viedli už 6:0. V nedeľu 6. marca na nich čakajú súboje proti Nórom a Lotyšom.

V sobotu budú v hre aj slovenskí parahokejisti, ktorí od 13.05 h SEČ vyzvú domácich Číňanov. Pre oba výbery to bude debut na tomto fóre.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie