• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Fakultná nemocnica v Nitre bude proti COVID-19 očkovať aj počas Vianoc, záujemcovia sa nemusia registrovať

Fakultná nemocnica v Nitre bude proti COVID-19 očkovať aj počas Vianoc, záujemcovia sa nemusia registrovať

Infektológ Vladimír Krčméry (vľavo) počas začiatku očkovania na Slovensku vakcínou na prevenciu ochorenia COVID-19 vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Nitra, 26. december 2020.

Očkovacie centrum vo Fakultnej nemocnici v Nitre bude otvorené aj počas vianočných sviatkov. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec, v dňoch od piatku 24. decembra do nedele 26. decembra bude k dispozícii vždy od 7:00 do 15:00.

Záujemcovia o vakcínu môžu prísť najneskôr do 14:00, predchádzajúca registrácia nie je nutná.

Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 odštartovalo pred rokom práve vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Prvým zaočkovaným sa 26. decembra 2020 stal profesor Vladimír Krčméry.

Okrem neho boli zaočkovaní aj ďalší členovia odborného konzília, ako aj vtedajší minister zdravotníctva Marek Krajčí. Práve v tento deň prišli na Slovensko prvé vakcíny od firmy Pfizer/BioNTech.

V priebehu roka vo Fakultnej nemocnici Nitra zaočkovali viac ako 120-tisíc ľudí.

Tretiu dávku vakcíny dostalo za minulý týždeň 165-tisíc ľudí, delta vlna na Slovensku odznieva

Za predošlý týždeň bolo prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 zaočkovaných približne 20-tisíc osôb a tretiu posilňujúcu dávku dostalo 165-tisíc ľudí. Informoval o tom na pravidelnej tlačovej konferencii k epidemickej situácii riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz (IZA) Ministerstva zdravotníctva SR Matej Mišík.

Sedem prípadov variantu omikron

Preočkovať sa nechalo už 61 % zo skupiny plne zaočkovaných seniorov nad 60 rokov, avšak 368-tisíc ľudí v tejto rizikovej vekovej skupine ešte nemá ani prvú dávku.


Mišík informoval o poklese počtu nových prípadov koronavírusovej infekcie, čo dokazuje, že delta vlna odznieva.

V rámci sekvenovania pozitívnych vzoriek sa odhalilo už sedem prípadov variantu omikron. Mišík dodal, že laboratória sekvenujú približne tisíc vzoriek týždenne.


Naďalej narastajú počty denných úmrtí, čo je podľa Mišíka spôsobené istým oneskorením oproti stavu v nemocniciach. Riaditeľ IZA tiež uviedol, že vekovo špecifická incidencia sa vo veľkej miere vyrovnala.

Výjazdov záchraniek ubúda

Ministerstvo zaznamenáva pokles hospitalizovaných pacientov, v rámci ventilovaných osôb sme však stále približne na rovnakej úrovni.


Klesajúci trend vidno aj pri výjazdoch vozidiel záchranných zdravotných služieb, a to vo všetkých krajoch, čo má vplyv aj na príjmy pacientov do nemocníc.


Približne 80 % ľudí, ktorí musia byť hospitalizovaní, sú nezaočkovaní proti ochoreniu COVID-19, tým pádom 20 % tvoria očkovaní Slováci. Priemer denných príjmov do nemocníc denne je v rozmedzí 200 až 250 ľudí.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie