• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Exvyšetrovatelia NAKA Žáčik a Bobocký uzavreli dohodu o vine a treste, za zneužívanie právomocí či korupciu vyviazli s podmienkou

Exvyšetrovatelia NAKA Žáčik a Bobocký uzavreli dohodu o vine a treste, za zneužívanie právomocí či korupciu vyviazli s podmienkou

Milanovi Žáčikovi a Ivanovi Bobockému uložil za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iné s tým spojené trestné činy trojročné tresty so štvorročným podmienečným odkladom.

3.5.2022 (Webnoviny.sk) - Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) na pracovisku v Banskej Bystrici v utorok schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a dvomi obvinenými bývalými policajtmi Milanom Žáčikom a Ivanom Bobockým.

Štát zhabal expolicajtom majetok

Súd uznal expolicajtov za vinných zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iné s tým spojené korupčné trestné činy.

Uložil im obidvom rovnaké tresty odňatia slobody vo výmere tri roky s podmienečným odkladom a probačným dohľadom počas skúšobnej doby štyroch rokov.

Obidvom prepadol majetok v prospech štátu, súd im zakázal stretávanie sa so spolupáchateľmi a nariadil im aj niekoľkoročný zákaz činnosti.

„Páchatelia boli činní pre zločineckú skupinu, zneužívali právomoci verejného činiteľa a páchali korupčné trestné činy,“ uviedol po skončení pojednávania prokurátor s tým, že dohodu o vine a treste na návrh prokuratúry odsúhlasili obidve strany bez výhrad.

Sledovanie nepohodlných politikov

Orgány činné v trestnom konaní Žáčikovi a Bobockému pripisujú činnosť pre zločineckú skupinu a s tým spojené trestné činy prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Bývalí príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) boli vyčlenení na samostatné konanie v rámci kauzy Očistec.

Podľa medializovaných informácií sa obvinení mimo iného v minulosti podieľali na sledovaní vtedajších opozičných politikov, konkrétne súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) alebo špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

V rámci akcie Očistec zadržali koncom roka 2020 viacerých bývalých vysokých policajných funkcionárov. Stíhaní sú napríklad pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy alebo trestný čin zneužívania právomocí verejného činiteľa. V kauze figurujú okrem iných aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, exšéf NAKA Peter Hraško alebo bývalý riaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie