• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Experti WHO pricestovali do čínskeho Wu-chanu, po povinnej karanténe môžu začať s vyšetrovaním

Experti WHO pricestovali do čínskeho Wu-chanu, po povinnej karanténe môžu začať s vyšetrovaním

Čína sa v súčasnosti potýka s nárastom infekcií na severovýchode krajiny.

Experti zo Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vo štvrtok pricestovali do stredočínskeho mesta Wu-chan, kde koncom roka 2019 po prvý raz zistili nový koronavírus.

Desaťčlenný tím, ktorého návštevu po mesiacoch diplomatického doťahovania sa schválil prezident Si Ťin-pching, bude v meste vyšetrovať pôvod pandémie.

V tíme sú odborníci na vírusy a ďalší experti z USA, Austrálie, Nemecka, Japonska, Spojeného kráľovstva, Ruska, Holandska, Kataru a Vietnamu. Štátna televízia CGTN informovala, že najprv absolvujú dvojtýždňovú karanténu a budú ich tiež testovať na koronavírus.

Počet chorých opäť rastie

Vedci predpokladajú, že vírus, ktorý od konca roka 2019 vo svete zabil 1,9 milióna ľudí, pochádza z netopierov alebo iných zvierat, pravdepodobne z čínskeho juhozápadu.

Čína sa v súčasnosti potýka s nárastom infekcií na severovýchode krajiny. V provincii Chej-lung-ťiang úrady zaznamenali 43 nových prípadov, provincia Che-pej, kde je v súčasnosti situácia najvážnejšia, hlási ďalších 81 infekcií. Je to už druhý deň v rade, keď sa celkový počet lokálnych infekcií pohybuje v trojciferných číslach.

Obmedzili cestovné spojenia

Čína tiež zaznamenala 14 importovaných prípadov a aj prvé úmrtie na ochorenie COVID-19 za niekoľko mesiacov. V Číne tak dovedna evidujú 87 844 potvrdených prípadov a 4 635 úmrtí.


V snahe obmedziť vírus pred príchodom lunárneho nového roka Čína zaviedla rôzne lockdowny v Che-pej, Pekingu a ďalších oblastiach. Vláda obmedzila cestovné spojenia týkajúce sa niekoľkých miest, vyzvala ľudí, aby zostali počas sviatkov doma, odložila dôležité politické zhromaždenia a plánuje tiež zavrieť o týždeň skôr, aby znížila riziko nákazy.

Experti WHO preskúmajú v Číne pôvod koronavírusu, do rúk dostanú vzorky aj lekárske záznamy

Kedy sa Slovensko zotaví z pandémie? Podľa futurológa Klinca jeden zo scenárov je, že nikdy

Koronavírus bude hýbať svetom aj v novom roku, sociológ však očakáva postupnú stabilizáciu

Japonci objavili ďalší rýchlo šíriaci sa kmeň koronavírusu. Slovenský vedec vysvetľuje, prečo ich je zrazu toľko

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie