• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Exotická dovolenka 2021 na Malte, toto treba vedieť pred cestou

Exotická dovolenka 2021 na Malte, toto treba vedieť pred cestou

Malý ostrovný štát v Stredozemnom mori otvoril svoje brány najmä pre zaočkovaných turistov.

22.7.2021 (Webnoviny.sk) -

Hľadáte ideálne miesto na dovolenku 2021? Čo tak cestovať na Maltu? Stredomorské súostrovie víta očkovaných i neočkovaných turistov už od júna 2021. Ak sa rozhodnete toto leto navštíviť Maltu , cestovať môžete prostredníctvom najmenej 18 leteckých spoločností vrátane spoločnosti Air Malta.

Ideálne miesto pre vašu dovolenku

Malta sa nachádza asi 50 kilometrov južne od Sicílie. Je to malé súostrovie, ktoré sa môže pochváliť stredomorským podnebím s viac ako 300 slnečnými dňami ročne, špičkovým systémom zdravotnej starostlivosti a nájdete tu tiež niekoľko najlepších svetových  potápačských lokalít.

Je to ideálne miesto pre cestovný ruch s prevažne anglicky hovoriacim obyvateľstvom, o čom svedčí aj jeho každoročná popularita.

"Toto leto bude doprava na Maltu zabezpečená prostredníctvom 18 leteckých spoločností, pričom štyri z nich sú nové," oznámil maltský minister pre cestovný ruch a ochranu spotrebiteľa, Clayton Bartolo . "Letecké spoločnosti sú" pľúcami "odvetvia cestovného ruchu a nemožno na ne zabudnúť."

Malý ostrovný štát na križovatke Európy a Afriky je známy bohatou kultúrou a históriou - a tiež, že nezabúda na práva LGBT komunity. Silné zákony Malty o rovnosti ju  za posledných päť rokov po sebe zaradili na prvé miesto v zozname Rainbow Europe pred Belgickom, Luxemburskom, Francúzskom a Dánskom.

Malte sa podarilo zvládnuť pandémiu COVID-19 spôsobom, ktorý  ocenila Svetová zdravotnícka organizácia a aj EÚ. S viac ako 80% zaočkovaných dospelých patrí táto krajina medzi najbezpečnejšie dovolenkové destinácie v roku 2021.

Toto treba vedieť pred cestou na Maltu

Protokol COVID-19

Vzhľadom na to, že pravidlá COVID sú dynamické a často sa menia, nezabudnite si pred cestou skontrolovať https://www.visitmalta.com/en/info/new-covid-19-updates/, kde nájdete najnovšie informácie.

Ako uvádza stránka Ministerstva zahraničných vecí, na Maltu môžu od 14. júla 2021 cestovať len zaočkované osoby s očkovacím certifikátom vydaným na Malte, v EÚ alebo Spojenom kráľovstve, vzťahuje sa to aj na deti nad 12 rokov.

Od ukončenia očkovacieho cyklu musí uplynúť 14 dní.  Deti do 12 rokov musia  predložiť RT-PCR test na COVID-19 nie starší ako 72 hodín, z testovania majú výnimku deti do 5 rokov (deti môžu vstupovať na Maltu len v sprievode zaočkovaných rodičov).

Čo v prípade, ak nie ste zaočkovaní? Už pri vstupe na palubu lietadla sa musíte preukázať negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín, ale následne musíte absolvovať 14-dňovú karanténu. Pozor, pre vstup na Maltu neplatia nasledovné doklady:

- negatívny výsledok antigénového testu,

- digitálny COVID preukaz EÚ o prekonaní choroby COVID-19,

- digitálny COVID preukaz EÚ potvrdzujúci zaočkovanie len jednou dávkou vakcíny (v prípade dvojdávkovej) a to aj v prípade prekonania ochorenia.

Dovolenkári si môžu byť istí, že Maltu pochválila za zvládnutie pandémie COVID-19 Svetová zdravotnícka organizácia, EÚ a dokonca aj spoločenstvo Commonwealth. Okrem toho je to jedna z najlepšie zaočkovaných letných destinácií v Európe s až 80% dospelých očkovaných.

Počasie

S viac ako 300 slnečnými dňami v roku je Malta jedným z najlepších miest na strávenie leta. Dovolenková sezóna sa začína v júni, zatiaľ čo najvyššie teploty dosahujú okolo júla a augusta. Nezabudnite si zobrať krém na opaľovanie!

Pláže

Malta ponúka množstvo nádherných pláží, nielen na kúpanie, ale aj na vodné športy a potápanie. Medzi najobľúbenejšie a najkrajšie patrí napríklad Modrá lagúna, Rajská zátoka a Zlatá zátoka. Celý zoznam si však môžete pozrieť na tomto odkaze:  Najlepšie pláže na Malte.

Mena

Oficiálnou menou Malty je euro a na celom ostrove sú zmenárne. Dobrou správou je, že väčšina prevádzok prijíma bezkontaktné platby, vďaka čomu si na pláž nemusíte brať peňaženku!

Hotely

Pobyt na štyri noci v troj- alebo štvorhviezdičkovom hoteli v najpopulárnejších oblastiach sa bude pohybovať medzi 60 až 85 eurami za noc, zatiaľ čo päťhviezdičkové hotely sa pohybujú od 120 eur za noc. Kompletnú ponuku nájdete tu.

Lety

Na Maltu lieta viac ako 18 leteckých spoločností vrátane spoločnosti AirMalta. Pohodlne cestovať tak môžete za najlepšie ceny aj vy, stačí vybrať dátum. Rezervovať lety sa dajú na tejto stránke.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie