• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Európska komisia vyzvala členské štáty Únie na koordinovaný zákaz cestovania do Británie

Európska komisia vyzvala členské štáty Únie na koordinovaný zákaz cestovania do Británie

Podľa EK by ľudia mali mať možnosť vrátiť sa domov s podmienkou negatívneho testu alebo karantény.

22.12.2020 (Webnoviny.sk) - Európska únia v utorok odporučila, aby všetky jej členské krajiny až do odvolania odrádzali ľudí od cestovania do Veľkej Británie, ak to nie sú nevyhnutné cesty.

V situácii, keď krajiny EÚ prijali svoje vlastné obmedzenia cestovania do Británie po objavení sa nového variantu koronavírusu v Anglicku, ich Európska komisia vyzvala, aby skoordinovali svoje prístupy, ale aby nebránili ľuďom nachádzajúcim sa v Spojenom kráľovstve alebo v EÚ vrátiť sa do svojich domovov.

Eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders uviedol, že "členské štáty by mali podniknúť koordinované kroky na odradenie od cestovania medzi Veľkou Britániou a EÚ, ktoré nie je nevyhnutné. Zároveň by však celkový zákaz cestovania nemal zabrániť tisícom občanov EÚ a Británie v návrate do ich domovov".

Na pracovníkov prepravných firiem by sa zákaz cestovania nemal vzťahovať.

Viac k téme: COVID-19, Koronavírus

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie