• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Európska komisia schválila slovenské schémy pomoci na podporu spoločností

Európska komisia schválila slovenské schémy pomoci na podporu spoločností

Pomoc je určená na podporu spoločností postihnutých prepuknutím pandémie ochorenia Covid-19.

19.6.2020 (Webnoviny.sk) - Európska komisia schválila tri slovenské schémy pomoci s celkovým rozpočtom 4 mld. eur na podporu spoločností postihnutých prepuknutím pandémie ochorenia Covid-19. Podpora bude mať formu priamych grantov a záruk za úvery.

Ich cieľom je podľa komisie poskytnutie likvidity spoločnostiam a pomoc im v činnosti a v snahe udržať si úroveň zamestnanosti.

"EK potvrdila, že slovenské systémy finančnej pomoci sú v súlade s dočasnými pravidlami štátnej pomoci a sú potrebné, vhodné a primerané na odstránenie vážneho narušenia hospodárstva členského štátu EÚ," uviedla v piatok Martina Štefániková z tlačového oddelenia Zastúpenia EK na Slovensku.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

"EK schválila podporu pre krajinu na základe dočasného rámca, ktorý umožňuje členským štátom využívať úplnú flexibilitu stanovenú v pravidlách štátnej pomoci, aby mohli podporiť hospodárstvo v čase pandémie Covid-19," dodala Štefániková.

Verzia rozhodnutia, ktorá nemá dôverný charakter, bude zverejnená v registri štátnej pomoci na webovej stránke Komisie venovanej hospodárskej súťaži.

Viac k téme: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie