• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Eurokomisia prijala návrh slovenského investičného plánu pre nové eurofondy, oznámila Remišová

Eurokomisia prijala návrh slovenského investičného plánu pre nové eurofondy, oznámila Remišová

Slovensko tak má otvorenú cestu pre sériu rokovaní o využití eurofondov na nasledujúcich deväť rokov.

25.5.2021 (Webnoviny.sk) - Európska komisia prijala návrh slovenského investičného plánu pre nové eurofondy. Na sociálnej sieti o tom informovala ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.

„Predstavila som návrh Partnerskej dohody, podľa ktorej bude Slovensko investovať takmer 13 miliárd eur v novom programovom období. S eurokomisárkou pre reformy a kohéziu Elisou Ferreira som hovorila o zmenách, ktoré Slovensko v eurofondoch zaviedlo a plánuje zaviesť s cieľom zlepšiť a zjednodušiť ich využívanie,“ uviedla Remišová.

Komisárka ocenila prípravy Slovenska

Komisárka Ferreira podľa nej ocenila naše prípravy a Slovensko tak má otvorenú cestu pre sériu rokovaní o využití eurofondov na nasledujúcich deväť rokov.

Na základe tohto plánu majú smerovať investície z eurofondov do regiónov na lepšie cesty, kvalitnejšie zdravotníctvo a školstvo, podporu športu, obnovu pamiatok, zdravšie životné prostredie.

Náročné niekoľkomesačné rokovania

„V tomto náročnom procese budeme diskutovať o jednotlivých prioritách, ale aj o možnosti posilnenia Kohézneho fondu, ktorý je zameraný na rozvoj v oblasti životného prostredia a dopravnej infraštruktúry. Rovnako chceme posilniť financovanie v oblasti vedy, výskumu a inovácií. Čakajú nás ešte náročné niekoľkomesačné rokovania s Komisiou s cieľom presadiť naše národné záujmy a priority,“ dodala Remišová.


Eurokomisárka Ferreira prijala pozvanie od vicepremiérky na návštevu Slovenska. V rámci svojej prvej zahraničnej cesty po koronakríze navštívi v júni uhoľný región hornej Nitry.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie