• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Erdogan odmietol podporiť vstup Fínska a Švédska do NATO, svoj názor vraj nezmení

Erdogan odmietol podporiť vstup Fínska a Švédska do NATO, svoj názor vraj nezmení

Severské krajiny podľa tureckého prezidenta nemusia ani posielať svoje delegácie do Turecka, aby zmenili jeho názor.

17.5.2022 (Webnoviny.sk) - Turecký prezident v pondelok zopakoval, že nepodporí vstup Fínska a Švédska do Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO).

Niekoľko hodín po tom, čo Štokholm oznámil, že s Fínskom požiada o členstvo v aliancii, Recep Tayyip Erdogan povedal, že severské krajiny nemusia ani posielať svoje delegácie do Turecka, aby zmenili jeho názor.

Svoj postoj odôvodňuje tým, že krajiny poskytujú útočisko kurdským militantom a ďalším organizáciám, ktoré Ankara považuje za teroristov, informuje spravodajský portál BBC.


Erdoganova vláda sa tiež zaviazala blokovať uchádzačov do NATO, ktorí na Ankaru uvalili sankcie. V roku 2019 Fínsko a Švédsko na ňu po vpáde do Sýrie uvalili zbrojné embargo.

Fínsky minister zahraničia Pekka Haavisto v pondelok v parlamente v Helsinkách povedal, že je prekvapený z postoja Turecka. Dodal tiež, že jeho vláda nemá záujem o vyjednávanie s Erdoganom.

Nórsko, Dánsko a Island pomôžu Švédsku a Fínsku, keby na nich niekto zaútočil pred vstupom do NATO

Nórsko, Dánsko a Island sľúbili Fínsku a Švédsku, že ich pred získaním členstva v Organizácii Severoatlantickej zmluvy (NATO) v prípade útoku budú chrániť. Uviedol to nórsky premiér Jonas Gahr Störe, na ktorého sa odvoláva spravodajský portál Sky News.

„Spolu s Dánskom a Islandom je Nórsko pripravené pomôcť svojim severským susedom všetkými potrebnými prostriedkami, ak sa stanú obeťou agresie na ich území pred získaním členstva v NATO,“ vyjadril sa predseda nórskej vlády.


Severské krajiny vyjadrili podporu svojim regionálnym partnerom po tom, čo švédska premiérka Magdalena Anderssonová oznámila, že sa Švédsko pridá k Fínsku a požiada o členstvo v NATO.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie