• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Enterprise Investors zainvestuje do firmy Snap Outdoor

Enterprise Investors zainvestuje do firmy Snap Outdoor

Polish Enterprise Fund VIII, private equity fond spravovaný spoločnosťou Enterprise Investors (EI), kupuje 80 % podiel v spoločnosti Snap Outdoor, distribútorovi vybavenia na lezenie a horolezectvo.

5.8.2021 (Webnoviny.sk) - Polish Enterprise Fund VIII, private equity fond spravovaný spoločnosťou Enterprise Investors (EI), kupuje 80 % podiel v spoločnosti Snap Outdoor, distribútorovi vybavenia na lezenie a horolezectvo. Spoločnosť vlastní aj webovú stránku 8a.pl, ktorá je v Poľsku najpopulárnejšou e-commerce platformou pre aktívnu turistiku a horské športy.

  • Zakladatelia spoločnosti, Piotr a Elżbieta Czmochovci, ostanú minoritnými akcionármi a budú s EI spolupracovať na dynamickom raste firmy;
  • Výška transakcie nebola zverejnená;
  • Dokončenie transakcie podlieha schváleniu protimonopolného úradu.

Snap Outdoor je distribútorom vybavenia pre športovanie v horách a zároveň prevádzkovateľom portálu 8a.pl, ktorý je nesporným lídrom tohto segmentu v online predaji. 8a.pl ponúka oblečenie, obuv a príslušenstvo pre outdoorové aktivity a horské športy ako lezenie alebo skialpinizmus. Snap Outdoor prevádzkuje dve kamenné predajne (vo Varšave a v Gliwiciach) a tretiu plánuje čoskoro otvoriť v Katoviciach. Spoločnosť bola založená v roku 2001 v meste Gliwice na juhu Poľska, kde je dodnes jej sídlo a logistické centrum.

Spoločnosť pôsobí vo veľmi sľubnom trhovom segmente, ktorý je pozitívne ovplyvnený trendmi v oblasti zdravého životného štýlu, rastúcim záujmom o outdoorové športy (vrátane športovania v horách) a rastúcim disponibilným príjmom Poliakov. V nasledujúcich rokoch sa očakáva dynamický rast celého outdoorového sektora.

8a.pl vyniká medzi konkurenciou najmä premysleným výberom sortimentu v oblasti turistiky a horských športov. Stratégiou spoločnosti je ponúkať iba prémiové značky, ktoré nie sú široko dostupné. Poskytuje tiež najväčšiu skladovú dostupnosť medzi špecialistami na outdoorové vybavenie v Poľsku. Vedúcu pozíciu na trhu potvrdzujú aj finančné výsledky – Snap Outdoor zaznamenal v roku 2020 tržby vo výške 16 miliónov eur, a tento rok firma očakáva, že presiahnu 23 miliónov eur.

"Sme presvedčení, že obchodný model spoločnosti Snap Outdoor môže byť úspešný aj na ostatných trhoch v regióne strednej a východnej Európy, ktorým v mnohých prípadoch chýba jasný líder v oblasti online predaja outdoorového vybavenia. Vďaka svojim bohatým skúsenostiam v oblasti špecializovaného online predaja a excelentnej logistike sa môže Snap Outdoor stať konsolidačnou platformou pre ostatné špecializované e-commerce segmenty," uviedol Michał Kędzia, partner v Enterprise Investors zodpovedný za investície v sektore maloobchodu vrátane Intersport ISI a Snap Outdoor.

"Najväčšou výhodou nášho online podnikania je široká základňa vracajúcich sa zákazníkov, ktorých vášňou je športovanie v horách. Každý produkt na trhu je dostupný na jeden klik – to je dôkazom toho, že naša stratégia a zameranie na vysokú kvalitu sú kľúčovými faktormi nášho úspechu. Sprístupniť našu ponuku plánujeme milovníkom hôr v ďalších krajinách regiónu. Chceme sa stať najobľúbenejšou značkou pre outdoorových nadšencov v strednej a východnej Európe," zdôraznil Piotr Czmoch, spoluzakladateľ spoločnosti Snap Outdoor.

O spoločnosti Enterprise Investors

Enterprise Investors je jednou z najväčších spoločností spravujúcich fondy private equity v strednej a východnej Európe. Od svojho vzniku v roku 1990 vytvorila spoločnosť deväť fondov s celkovou hodnotou presahujúcou 2,5 mld. eur. Tieto fondy doteraz investovali 2 mld. eur do 148 spoločností z rôznych odvetví a ukončili 135 investícií v objeme 4,2 mld. eur. Viac informácií na https://www.ei.com.pl/sk/.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 16. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 16 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Pustíte sa do viacerých vecí naraz. Nezostanete sami, určite sa objaví niekto, na koho sa môžete s dôverou obrátiť. Radosť vám urobia príbuzní.

Býk 21.4. - 21.5.

Optimistická správa vám dodá chuť do práce. Teraz máte konečne dôvod angažovať sa. Ak sa chystáte na ďalekú cestu, treba byť čo najopatrnejší. Nevystavujte sa zbytočnému riziku.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najskôr merajte, potom režte. Dobre zvážte, kým rozhodnete. Zabránite tak neskorším možným komplikáciám. Na depresie nie sú dôvody. Chyťte sa konkrétnej práce.

Rak 22.6. - 22.7.

Je práve vhodný čas odhaliť vaše zámery a úmysly. Máte možnosť konať tak, aby sa všetko vyvíjalo priaznivo. Stretnete niekoho, kto bude mať na vás pozitívny vplyv.




Všetky Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie