• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Dvojica Afgancov sa čoskoro postaví pred súd, plánovali zabiť ženu za zneuctenie ich rodiny

Dvojica Afgancov sa čoskoro postaví pred súd, plánovali zabiť ženu za zneuctenie ich rodiny

Dvojica obžalovaných úmyselne pripravovala usmrtenie občianky Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska s trvalým pobytom v Slovenskej republike.

1.3.2022 (Webnoviny.sk) - Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 21. marca hlavné pojednávanie s Mohammedom G. P. a Daryom K. S., ktorých prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry obžaloval pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu formou spolupáchateľstva.

Ide o občanov Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska afganskej národnosti, ktorí podľa orgánov činných v trestnom konaní pripravovali usmrtenie blízkej osoby ako pomstu za to, že poškodená zneuctila ich rodinu. Nakoniec sa to však nestalo.

„Obvinení v roku 2018 po predchádzajúcej vzájomnej dohode úmyselne pripravovali usmrtenie občianky Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska s trvalým pobytom v Slovenskej republike. Poškodená je dcérou obvineného M. G. P. a neterou obvineného D. K. S," informovala v decembri 2021 po podaní obžaloby prokuratúra. Za vypátranie poškodenej a jej fyzickú likvidáciu ponúkali obžalovaní podľa prokuratúry zaplatenie peňažnej sumy vo výške 30-tisíc eur.

Motívom konania obžalovaných bola podľa polície najmä pomsta za to, že sa žena zriekla islamskej viery. Dvojicu zadržali ešte v septembri 2019 v Británii v rámci medzinárodnej policajnej akcie Pomsta.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie