• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Dva okresy v Banskobystrickom kraji budú bez elektriny, odstávka sa dotkne viac ako tisícky domácností

Dva okresy v Banskobystrickom kraji budú bez elektriny, odstávka sa dotkne viac ako tisícky domácností

Cieľom prác je zvýšiť bezpečnosť a spoľahlivosť distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach.

Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala počas budúceho štvrtka 18. augusta v Banskobystrickom kraji dve rozsiahlejšie odstávky elektriny.

Tieto sa dotknú v okrese Žarnovica obcí Veľká Lehota a Malá Lehota a tiež okresného mesta Rimavská Sobota.

Ako informuje hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš, vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné.

Bez elektriny budú stovky miest

Vo Veľkej Lehote a v Malej Lehote sa odstávka uskutoční od 7:30 do 16:30. „Počas lezeckej revízie vzdušného vedenia vysokého napätia ju nebude mať k dispozícii 800 odberných miest,“ konkretizuje hovorca.

V Rimavskej Sobote zostane vo štvrtok 18. augusta bez elektriny približne 550 odberných miest. V čase od 7:30 do 16:30 budú energetici opravovať zariadenie trafostanice, čo bude mať vplyv na ulice P. Hostinského a Sídlisko Rimava.

Odstávky sa možno skončia aj skôr

Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia.


„Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas vypnuté. Cieľom prác je zvýšiť bezpečnosť a spoľahlivosť distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach. Energetici urobia maximum, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné. Ak nenastanú komplikácie, môže to byť výrazne skôr ako v spomenutých časoch,“ dodáva Gejdoš s tým, že Stredoslovenská distribučná žiada dotknutých odberateľov o prípravu na obmedzenie a tiež o trpezlivosť.

Stredoslovenská distribučná

Spoločnosť Stredoslovenská distribučná, a. s. je regionálnym prevádzkovateľom distribučnej sústavy elektrických vedení na úrovni veľmi vysokého, vysokého a nízkeho napätia. Zabezpečuje distribúciu elektriny na území Banskobystrického, Žilinského a časti Trenčianskeho kraja. Spravuje takmer 35-tisíc kilometrov elektrických vedení, ktoré napájajú zhruba 770-tisíc domácností a firiem.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie