• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Duterte skritizoval svojho bývalého idola Putina. Medzi nami je obrovský rozdiel, ja zabíjam zločincov a on deti a dôchodcov, skonštatoval

Duterte skritizoval svojho bývalého idola Putina. Medzi nami je obrovský rozdiel, ja zabíjam zločincov a on deti a dôchodcov, skonštatoval

Povedal, že hoci boli obaja označení za vrahov, on zabíja „zločincov, a nie deti a starých ľudí“.

24.5.2022 (Webnoviny.sk) - Odchádzajúci filipínsky prezident Rodrigo Duterte ostro skritizoval ruského vodcu Vladimira Putina za zabíjanie nevinných civilistov na Ukrajine. Povedal, že hoci boli obaja označení za vrahov, on zabíja „zločincov, a nie deti a starých ľudí“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Duterte predtým Putina otvorene nazýval idolom a priateľom. Teraz však po prvý raz odsúdil ruskú inváziu na Ukrajinu a dodal, že vojna vyvolala prudký nárast cien ropy, ktorý zasiahol mnohé krajiny.

Duterte zdôraznil, že neodsudzuje ruského prezidenta, no nesúhlasí s tým, že Putin nazval vojnu „špeciálnou vojenskou operáciou“. Podotkol, že toto je skutočná vojna vedená proti „suverénnemu národu“.

„Mnohí hovoria, že Putin a ja sme obaja vrahovia. Už dávno som vám Filipíncom hovoril, že naozaj zabíjam. Ale ja zabíjam zločincov, nezabíjam deti a starých ľudí,“ povedal Duterte, ktorému skončí funkčné obdobie 30. júna.

Vojna na Ukrajine: Rusko vedie totálnu vojnu, Zelenskyj dostane aj Harpoon a vyšetrujú tisíce zločinov

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že Rusko vedie „totálnu vojnu“ s cieľom spôsobiť čo najväčší počet obetí a čo najvýraznejšie zničenie infraštruktúry.


Takmer 50 vedúcich predstaviteľov obrany z celého sveta sa v pondelok dohodlo na odoslaní pokročilejších zbraní na Ukrajinu vrátane odpaľovacieho zariadenia Harpoon a rakiet na ochranu jej pobrežia. Novinárom to po stretnutí povedal americký minister obrany Lloyd Austin.

Americký generál Mark Milley zasa vyhlásil, že trvá diskusia na „nízkej úrovni“ o tom, ako by USA potrebovali upraviť výcvik ukrajinských síl a či by niektorí vojaci Spojených štátov mali mať základňu na Ukrajine. USA pred vojnou stiahli svojich niekoľko vojakov z Ukrajiny a neplánujú tam poslať bojové jednotky.


Milleyho komentáre ponechali otvorenú možnosť, že by sa vojaci mohli vrátiť z dôvodu bezpečnosti veľvyslanectva alebo pre inú nebojovú úlohu.


Na Ukrajine vyšetrujú viac ako 13-tisíc vojnových zločinov v podaní ruských vojakov. Ako referuje spravodajský web BBC s odvolaním sa na Washington Post, tvrdí to ukrajinská generálna prokurátorka Iryna Venediktovová. Kyjev neustále obviňuje Rusko zo zverstiev voči civilistom. Kremeľ však popiera, že by sa jeho jednotky zameriavali na nevinných obyvateľov Ukrajiny.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie