• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Dráčik chce kupovať plyn aj v rubľoch, vraj rozhoduje cena a nie mena

Dráčik chce kupovať plyn aj v rubľoch, vraj rozhoduje cena a nie mena

Jedno z najobľúbenejších hračkárstiev na Slovensku Dráčik, v čase obáv o energetickú bezpečnosť Slovenska, prilieva „olej do ohňa“.

Dráčiku sa míňajú zásoby

Spoločnosť na svojom e-shope zverejnila inzerát, v ktorom sa otvorene hlási k porušovaniu európskych sankcií uvalených na Rusko.

Po otvorení stránky návštevníkov neupúta široký výber hračiek, ale krátky komentár: „Máme záujem o nákup plynu vo väčšom objeme pre Slovensko. Rozhoduje cena, nie mena. Skvapalnený plyn nám neponúkajte. Súrne, zásoby sa míňajú.“


Raj pre deti sa tak svojimi vyjadreniami rozhodol ísť cestou polarizácie spoločnosti, namiesto toho, aby sa v čase krízy a obáv z vojny na Ukrajine, uchýlil k zmierlivejším slovám. Nejde pritom o prvý takýto prešľap.


Európa sa prepadáva do energetickej krízy

Už v čase, kedy Rusko ohlásilo „špeciálnu operáciu“ u našich susedov s cieľom denacifikovať región Donbas, sa Dráčik taktiež neubránil štipľavým komentárom.


V posledných dňoch sa čoraz viac skloňuje otázka odstavenia Európy od ruského plynu pre rozhodnutie prezidenta Vladimira Putina o platení za dodávky v rubľoch.

Ide pritom o jasné porušenie medzinárodných zmlúv, ktoré takúto požiadavku na výhradnú platbu v ruskej mene nezahŕňajú. Ide tak iba o ďalší pokus Kremľa vyvolať paniku na Západe a snahy poškodiť národné ekonomiky.

Rétorika slovenskej opozície

Začiatkom februára zverejnila spoločnosť komentár, v ktorom odmietla obrannú dohodu s USA a prítomnosť spojeneckých vojsk NATO na našom území. V malom baneri na domovskej stránke hračkárstva v tom čase svietil citát: „Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní.“


Dráčik si okrem rétoriky slovenskej opozície osvojil aj názor, že je „zlé“ zásobovať Ukrajinu vojenským vybavením, aby dokázala čeliť bezprecedentnému útoku Ruska.


Zákazníkom sa teda prihovorila aj v ďalšom odkaze, v ktorom vyzdvihla budúcnosť slovenských detí a mladej generácie: „Kto chce mier, bude mať mier, kto chce vojnu, bude mať vojnu. Zbraňami mier nedosiahneš. Myslite na budúcnosť detí.“

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie