• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Dotáciu na nájomné môžu získať aj podniky v ťažkostiach, Sulík očakával väčší záujem o peniaze

Dotáciu na nájomné môžu získať aj podniky v ťažkostiach, Sulík očakával väčší záujem o peniaze

Doteraz MH SR prijalo 9 562 žiadostí o dotáciu na nájomné.

24.8.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR rozširuje okruh subjektov, ktoré môžu získať dotáciu na nájomné. Ide o podniky, ktoré boli schémou definované ako podniky v ťažkostiach.

Zdravé podniky sa mohli ocitnúť v núdzi

"V pôvodnom návrhu schémy pomoci, ktorý nám Eurokomisia schválila, neboli zahrnuté podniky, ktoré boli v ťažkostiach. Za týmto názvom sa pritom skrýva veľmi komplikovaný vzorec. Aj podniky, ktoré sú zdravé a funkčné, no v čase krízy sa ocitli v núdzi, sú podľa tohto vzorca identifikované ako podniky v ťažkostiach.

Preto oznamujeme, že aj podniky, ktoré sú podľa schémy podnikmi v ťažkostiach, bude im môcť byť preplácané nájomné za obdobie, keď boli zatvorené," informoval o tom v pondelok na tlačovom brífingu minister hospodárstva SR Richard Sulík.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Pred niekoľkými týždňami spustilo Ministerstvo hospodárstva SR (MH SR) po odobrení Eurokomisiou preplácanie nájmov. Schéma spočíva v tom, že o koľko percent znížil nájomné prenajímateľ nájomcovi, toľko isto percent prispel štát, až do maximálnej výšky 50 %.

"Ak teda napríklad prenajímateľ znížil nájomcovi nájomné za obdobie, keď prevádzky museli byť zatvorené o 50 %, štát mu druhú polovicu doplatil a nájomca nemusel platiť nič. Toto dobre funguje," pokračoval Sulík.

Očakávali desaťtisíce žiadostí


"Sme však nemilo prekvapení, očakávali sme vyšší záujem o túto dotáciu. Sú to zatiaľ len tisíce žiadostí, čakali sme však desaťtisíce," dodal minister hospodárstva.


Proces prijímania žiadostí rezortom hospodárstva pokračuje až do konca novembra. "Proces teda stále beží a my máme pripravené ďalšie prostriedky. Aj po rozšírení okruhu vyplácania dotácií očakávame zvýšenie záujmu o dotáciu," uzavrela poradkyňa ministra Jana Kiššová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie