• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Dopravný podnik Bratislava spúšťa sčítanie cestujúcich, brigádnikov k tomu potrebovať nebude

Dopravný podnik Bratislava spúšťa sčítanie cestujúcich, brigádnikov k tomu potrebovať nebude

Cestujúcich v bratislavskej MHD sčíta automat umiestnený priamo nad dverami vozidla. Foto: ilustračné, SITA/Diana Černáková

„Bratislava sa neustále mení. Vznikajú nové štvrte, sťahujú sa sem noví obyvatelia a neustále sa mení aj to, ako ľudia cestujú. Chceme presne poznať kde, kto a v akom čase využíva mestskú hromadnú dopravu (MHD), preto spúšťame celomestské sčítanie cestujúcich,“ uvádza DPB na sociálnej sieti a dodáva, že na základe sčítania vedia oveľa lepšie plánovať prevádzku MHD.

Iné mestá sčítavajú manuálne

„Posilniť linky, ktoré už kapacitne nestačia, pridať spoje, alebo naopak optimalizovať menej vyťažené spoje a vozidlá a vodičov využiť tam, kde sú potrebnejší,“ poznamenal dopravný podnik.

Kým v iných mestách sčítanie cestujúcich realizujú manuálne, Bratislava využije automatizovaný systém, zabudovaný priamo vo vozidlách MHD.

Nakupujú vozidlá s „počítadlom“

„Iné mestá na takéto sčítavanie musia najímať brigádnikov, ktorí cestujúcich manuálne počítajú a vždy tam ide o organizačne aj finančne veľmi náročný proces. V Bratislave sme pokrokoví a všetky nové vozidlá nakupujeme už s technológiou automatického počítania, ktorá je umiestnená priamo nad dverami,“ vysvetlil dopravný podnik.


Ako dodal, takto vybavené vozidlá sa v nasledujúcich týždňoch postupne objavia na všetkých linkách, aby získali dáta z každého jedného spoja.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou

tip na velkonocny vikend vinarske podujatie bude na bielu sobotu v suchej nad parnou

28.3.2024 (SITA.sk) - Špeciálne menu, podávané v historickom meštianskom domčeku, pripravujú na Bielu sobotu 30. marca.

V Regióne Trnava oslavujú Veľkú noc tradičnými podujatiami, ktoré sa začínajú počas tohto týždňa a potrvajú až do konca veľkonočných sviatkov. Jedno z nich organizujú vo vinárstve Terra Parna v Suchej nad Parnou neďaleko Trnavy.

"Vinárska rodina Zvolenských pozýva na akciu s názvom "Veľkonočný grilovaný baránok". Takéto menšie lokálne podujatia sú v našom regióne veľmi populárne a lákajú ako obyvateľov, tak aj návštevníkov Trnavy a okolitých obcí," hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ OOCR Trnava Tourism.

Bielosobotná grilovačka sa začne 30. marca o 11:30 h. V prípade priaznivého počasia sa bude konať vo vonkajších priestoroch vinohradníckeho domčeka, ktorý má pod svojou strechou pôvodnú architektúru typickú pre túto oblasť a zároveň sa môže pochváliť originálnym výhľadom na vinohrad.

"Hostia podujatia sa môžu tešiť na trojchodové menu, ktoré už tradične pripraví šéfkuchár Michal Hečko. Hlavným chodom, podávaným počas akcie, bude mladý baránok z farmy Močenok, pečený a servírovaný priamo na mieste. Všetky chody dokoreníme naším vínom. V ponuke bude sekt, ale aj dve legendy, Modrý Portugal a Rizling Rýnsky, ktoré sú pre túto oblasť najtypickejšie," dodáva Jozef Zvolenský, vinár a majiteľ vinárstva.

Vstup na podujatie je možný len s online rezerváciou na stránke vinárstva: https://www.terraparna.sk/eshop/p/grilovan-vekonon-barnok

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Informačný servis

Viac k téme: Biela sobota, PR, Terra Parna, Veľká noc
Zdroj: SITA.sk - Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou


Počasie