• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Dohodári dostanú od štátu SOS dotáciu 210 eur, ale musia splniť podmienky

Dohodári dostanú od štátu SOS dotáciu 210 eur, ale musia splniť podmienky

Dotáciu rezort práce a sociálnych vecí poskytne aj spätne za marec, ak žiadateľ za marec splnil stanovené podmienky.

28.4.2020 (Webnoviny.sk) - Vláda v utorok schválila dotáciu v sume 210 eur mesačne pre dohodárov, ktorí po 12. marci tohto roka stratili príjem z dohôd. Na túto tzv. SOS dotáciu bude mať nárok osoba, ktorá pred krízovou situáciou pracovala na základe dohody a platnosť tejto dohody v tomto roku naďalej trvá alebo dohodu zamestnávateľ pre koronakrízu ukončil, a dohodár nemá iný zdaniteľný príjem.

"Dotácia na podporu humanitárnej pomoci pre fyzické osoby sa poskytuje za každý mesiac, v ktorom sú splnené podmienky na jej poskytnutie v sume 210 eur mesačne od apríla 2020, a to aj vtedy, ak sú tieto podmienky splnené len za časť mesiaca, najmenej však 15 kalendárnych dní v príslušnom kalendárnom mesiaci," uviedlo ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Dotáciu rezort práce a sociálnych vecí poskytne aj spätne za marec, a to v sume 105 eur, ak žiadateľ za marec splnil stanovené podmienky v rozsahu najmenej 10 kalendárnych dní. Dotácia pre jedného dohodára môže dosiahnuť najviac 1 600 eur ročne.

Žiadateľ o dotáciu nemôže byť poberateľom starobného, predčasného starobného, invalidného dôchodku, nemocenskej dávky, dávky v nezamestnanosti, výsluhového dôchodku, invalidného výsluhového dôchodku, dávky nemocenského zabezpečenia alebo obdobnej dávky zo zahraničia, príjemcom pomoci v hmotnej núdzi, poberateľom rodičovského príspevku alebo poberateľom príspevku na opatrovanie.

"V záujme vylúčenia duplicity pri poskytnutí náhrady za stratu príjmu nemôže byť ani žiadateľom o poskytnutie finančného príspevku v rámci projektu na podporu udržania pracovných miest vrátane pracovných miest, na ktorých sa vykonáva alebo prevádzkuje samostatná zárobková činnosť, a na podporu udržania zamestnancov v zamestnaní v súvislosti s vyhlásením krízovej situácie a odstránením ich následkov," uviedlo ministerstvo práce a sociálnych vecí. Splnenie podmienok nároku na dotáciu žiadateľ preukáže čestným vyhlásením, ktoré je súčasťou žiadosti.

Viac k téme: dohoda o vykonaní práce, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, minister financií SR

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie