• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Dôchodci, pozor. Sociálna poisťovňa zmenila výplatný termín penzií

Dôchodci, pozor. Sociálna poisťovňa zmenila výplatný termín penzií

Týka sa to tých penzistov, ktorí dostávajú dôchodok v hotovosti poštou 10.

8.4.2020 (Webnoviny.sk) - Počas veľkonočných sviatkov sa menia niektoré výplatné termíny dôchodkov.

"Tým dôchodcom, ktorí poberajú dôchodok 10. dňa v kalendárnom mesiaci, bude dôchodok vyplatený o deň skôr, už vo štvrtok 9. apríla 2020," informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Dôchodcovia s výplatným termínom 12. deň v mesiaci svoju penziu dostanú v utorok 14. apríla 2020.

Počas veľkonočných sviatkov sa nemení termín výplaty úrazových rent a pozostalostných úrazových rent. Ak výplatný termín týchto dávok pripadá na deň pracovného pokoja, Sociálna poisťovňa štandardne realizuje výplatu v najbližší pracovný deň vopred.

Viac k téme: starobný dôchodok

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Európa musí podľa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku. Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu, zdôraznil

europa musi podla michela prejst na vojnovu ekonomiku ak chceme mier musime sa pripravit na vojnu zdoraznil

19.3.2024 (SITA.sk) - Európa musí podľa predsedu Európskej rady Charlesa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku a posilniť svoju obranu, aby reagovala na hrozbu, ktorú predstavuje Rusko. V článku, ktorý zverejnili európske médiá, vyhlásil, že Európa musí prevziať zodpovednosť za svoju bezpečnosť. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ak Európska únia nezareaguje správne a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu na zastavenie Ruska, sme na rade my," vyjadril sa Michel s tým, že preto musí byť Európa pripravená na obranu a prejsť do „módu vojnovej ekonomiky". „Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu," zdôraznil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu v roku 2022 Európa urobila pokroky, ktoré zahŕňajú zvýšenie vojenských výrobných kapacít o 50 percent, ale podľa Michela je potrebné urobiť viac. Predseda Európskej rady tiež vyzval členské štáty Únie, aby zabezpečili, že Ukrajina dostane na bojisku to, čo potrebuje.

Európska únia v pondelok schválila ďalšiu pomoc pre ukrajinské ozbrojené sily v objeme 5 miliárd eur.

Viac k téme: Predseda Európskej rady, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk - Európa musí podľa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku. Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu, zdôraznil © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie