• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Dočasné premostenie medzi Kysakom a Veľkou Lodinou uzavrú pre rekonštrukčné práce na moste

Dočasné premostenie medzi Kysakom a Veľkou Lodinou uzavrú pre rekonštrukčné práce na moste

Profesionálni vojaci zo Ženijného práporu Sereď a hasiči Záchrannej brigády HaZZ v Humennom počas budovania provizórneho premostenia rieky Hornád medzi obcami Kysak a Veľká Lodina v januári 2021.

Košický samosprávny kraj začal s výrobou nových nosníkov na moste cez rieku Hornád medzi obcami Kysak a Veľká Lodina.

Z dôvodu rekonštrukčných prác dopravu opäť presmerujú na obchádzkovú trasu.

Vodiči tak od soboty 8. mája už po dočasnom premostení neprejdú. Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Osadili nové inteligentné semafory

„Počas zimných mesiacov bola vypracovaná kompletná projektová dokumentácia na rekonštrukciu mosta, realizované boli tiež dva prieskumné vrty, ktoré ukázali, že spodnú stavbu je potrebné zosilniť a na stredovom pilieri vybudovať nový úložný prah. Zohľadnená bola aj požiadavka správcu vodného toku na zvýšenie výškových pomerov cesty pri výskyte storočnej vody. Zároveň sme realizovali práce aj na obchádzkovej trase, kde pribudli nové zvodidlá a bezpečnostné prvky. V uplynulých dňoch sme na ceste opravili výtlky, a úsek, na ktorom dochádzalo k stretom vozidiel, sme rozšírili. Opravili sme aj cestu v intraviláne obce Veľká Lodina, ktorá je súčasťou obchádzky. Prejazd týmto úsekom by tak mal byť nielen komfortnejší, ale aj bezpečnejší,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Košický samosprávny kraj okrem úpravy účelovej cesty osadil na tomto úseku nové inteligentné semafory, vďaka ktorým by sa mal prejazd skrátiť o polovicu. Premávka bude na obchádzkovú trasu presmerovaná v sobotu ráno o 7:00.


Cez víkend začnú krajskí cestári s prácami na odstránení nájazdovej rampy, aby sa v pondelok 10. mája mohlo začať s odstraňovaním dočasného premostenia.

Druhá najnákladnejšia rekonštrukcia

Trvať by to malo približne desať dní, následne začne zhotoviteľ s rekonštrukciou mosta. Rekonštrukcia začne zriadením staveniska, výstavbou prístupovej komunikácie do toku rieky Hornád k súčasným oporám a pilieru.

Následne zhotoviteľ diela začne s opravou spodnej stavby – výškovou úpravou úložných prahov, zosilnením stredového piliera a sanáciou betónových plôch.


Pandémia COVID-19 by nemala ovplyvniť termín dokončenia rekonštrukcie mosta, práce by mali byť ukončené ešte pred zmluvne dohodnutým termínom, teda do konca tohto roka.


Rekonštrukciu financuje Košický samosprávny kraj zo svojho rozpočtu, práce by mali stáť 1 752 000 eur. Pôjde o druhú najnákladnejšiu rekonštrukciu mosta v tomto volebnom období.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie