• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Do priemyselného parku v Šalkovej mieri ďalší investor, počíta s vytvorením desiatok pracovných miest

Do priemyselného parku v Šalkovej mieri ďalší investor, počíta s vytvorením desiatok pracovných miest

Nový objekt so skladom a výrobou plánuje v banskobystrickom priemyselnom parku Šalková vybudovať súkromná firma CTPark Banská Bystrica, spol. s r.o., so sídlom v Bratislave.

Podľa zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), sú predpokladané náklady na realizáciu 12,5 miliónov eur.

V rámci navrhovanej činnosti sa v trojzmennej prevádzke počíta s vytvorením približne 87 pracovných miest.

Má ísť o miesta výrobných a manipulačných pracovníkov, technicko-hospodárskych pracovníkov, pracovníkov v administratíve a operátorov skladu.

„Účelom navrhovanej činnosti je vybudovanie výrobno-skladového halového objektu so súvisiacim zázemím pre potreby ľahkej priemyselnej výroby, skladovania a manipulácie s tovarom v rozsahu nadväzujúcom na skladovanie tovaru. Prevádzka výrobno-skladovej haly je v tomto projektovom riešení zameraná na skladovanie bežného spotrebného tovaru, látok a komponentov bez rozdielu sortimentu, s výnimkou skladovania nebezpečných látok,“ uvádza sa v zámere s tým, že plocha areálu predstavuje viac ako 35-tisíc metrov štvorcových.


Spoločnosť CTPark Banská Bystrica, spol. s r.o., bola založená v novembri 2021 so základným imaním 7 500 eur českými spoločnosťami CTP Invest, spol. s r.o. a CTP Property Czech, spol. s r.o., so sídlom v Humpolci. Firma CPT Invest sa špecializuje na navrhovanie, výstavbu a správu obchodných parkov.

Investičný projekt Šurany Industrial Park získal osvedčenie o významnej investícii

Investičný projekt „Šurany Industrial Park“ získal osvedčenie o významnej investícii. V stredu o tom rozhodla vláda.

Ako v materiáli konštatuje Ministerstvo hospodárstva SR, projektom by sa mala zabezpečiť príprava strategického územia určeného na umiestnenie nových investícií v oblasti priemyselnej výroby, služieb, výskumu a vývoja a následne aj podmienky na vznik nových pracovných miest v okrese Nové Zámky.

„Cieľom investičného projektu je príprava strategického územia „Šurany Industrial Park“ s plánovanou výmerou 476,55 ha, ktoré bude situované vo viacerých bezprostredne susediacich katastrálnych územiach okresu Nové Zámky,“ informuje ďalej rezort.


Kabinet taktiež schválil finančné prostriedky na prípravné práce a projektovú dokumentáciu. Celkovo by mal rezort hospodárstva do konca júna tohto roka dostať takmer 2 mil. eur.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie