• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Do fitness centra už nepotrebujete negatívny test na COVID-19, platí však obmedzenie v kapacite

Do fitness centra už nepotrebujete negatívny test na COVID-19, platí však obmedzenie v kapacite

Ak nie je ustanovené inak, prevádzky majú kapacitné obmedzenie jedna osoba na 15 štvorcových metrov.

15.5.2021 (Webnoviny.sk) - Negatívnym testom na ochorenie COVID-19 sa už nebude potrebné preukazovať pri vstupe do fitness centier. Vyplýva to z vyhlášok, ktoré v piatok vydal Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ).

Športové podujatia majú výnimku

„Vyhlášky nadobúdajú účinnosť 17. mája s výnimkou opatrení pre športové podujatia, ktoré nadobúdajú účinnosť 15. mája. Zároveň sa od 15. mája ruší vyhláška k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa," informoval Marek Eliáš z Odboru komunikácie ÚVZ.

Viac o téme: Koronavírus

Na základe záverov odborného konzília sa zmenila avizovaná potreba preukazovať sa negatívnym testom. „Táto povinnosť nebude platiť pre vstup do fitness centier a v prípade akvaparkov sa bude týkať len vstupu do interiérových služieb," uviedol Eliáš.

Jedna osoba na 15 metrov štvorcových

V prípadoch, keď sa pre vstup do prevádzky vyžaduje negatívny test na COVID-19, je ho naďalej možné nahradiť potvrdením o očkovaní (najmenej 14 dní od očkovania druhou dávkou mRNA vakcíny, alebo 4 týždne od očkovania prvou dávkou vektorovej vakcíny, alebo 14 dní po prvej dávke ľubovoľnou vakcínou, ak osoba bola zaočkovaná do 180 dní od prekonania COVID-19) alebo potvrdením o prekonaní ochorenia nie starším ako 180 dní. Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do 10 rokov.

Do tohto limitu sa nezapočítavajú deti do 10 rokov v sprievode dospelej osoby. Ak je predajná plocha určená pre zákazníkov menšia ako 15 metrov štvorcových, v prevádzke môže byť najviac jeden zákazník.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie