• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Do elektronického sčítania sa zapojilo vyše 4,8 milióna ľudí, teraz prebieha asistované sčítanie

Do elektronického sčítania sa zapojilo vyše 4,8 milióna ľudí, teraz prebieha asistované sčítanie

Sčítací formulár vyplnilo 86 percent ľudí žijúcich na Slovensku.

6.4.2021 (Webnoviny.sk) - Na elektronickom sčítaní obyvateľov sa zúčastnilo 4 844 007 ľudí. Na utorkovej tlačovej konferencii to uviedol predseda Štatistického úradu SR (ŠÚ SR) Alexander Ballek. Elektronický formulár tak vyplnilo 86 percent obyvateľov Slovenska.

Vedie Žilinský kraj

Najviac ľudí sa elektronicky sčítalo v Žilinskom kraji (92 percent). Na druhom mieste skončil Trenčiansky kraj (90 percent), nasledovali Trnavský (89 percent), Bratislavský (88 percent), Nitriansky (87 percent) a Banskobystrický kraj (85 percent). V Prešovskom kraji vyplnilo elektronický formulár 83 percent obyvateľov. Najmenej sčítaných, 79 percent, mal Košický kraj.

V rebríčku krajských miest vedú mestá Banská Bystrica (90 percent), Trenčín (89 percent) a Žilina (89 percent). Prešov a Trnava majú zhodne po 87 percent, Nitra, Košice a Bratislava po 86 percent. „Elektronický zber dopadol nad naše očakávanie a úprimne ďakujeme každému, kto k úspechu prispel. Rád by som vyzdvihol hlavne prácu samosprávy, ktorá od 1. júna 2020, keď sa začalo sčítanie domov a bytov, kontinuálne na projekte pracovala,“ povedal Ballek.

Od apríla je asistované sčítanie

Sčítanie obyvateľov domov a bytov pokračuje asistovaným sčítaním, ktoré sa začalo vo štvrtok 1. apríla. Asistované sčítanie v každej obci bude vykonávané počas šiestich týždňov. Konkrétne termíny pre jednotlivé okresy vyhlási ŠÚ SR. Obce budú mať 21 dní na prípravu kontaktných miest, na ktorých bude možné vykonanie asistovaného sčítania.


Občanov, ktorí o to telefonicky alebo e-mailom požiadajú, navštívi sčítací asistent doma. Asistované sčítanie musí byť ukončené do 31. októbra 2021. Ďalšie údaje budú k dispozícii v roku 2022, komplexne spracované údaje pre medzinárodnú úroveň musí ŠÚ SR publikovať najneskôr do začiatku roka 2024.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie