• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Dlhší núdzový stav na Slovensku je podľa Krajniaka potrebný, padol aj návrh na obmedzenie alkoholu

Dlhší núdzový stav na Slovensku je podľa Krajniaka potrebný, padol aj návrh na obmedzenie alkoholu

V nočnom vychádzaní vidí Krajniak opodstatnenie. Vníma ho ako zníženie času, počas ktorého budú ľudia najmä v nočných hodinách požívať alkohol.

11.11.2020 (Webnoviny.sk) - Núdzový stav je pre nemocnice a zariadenia sociálnych služieb potrebný. Uviedol to pred rokovaním vlády minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina).

Situácia je horšia ako predtým

Podľa neho je úplne jedno, či sa predĺži núdzový stav na 30, 45 alebo 90 dní, keďže vláda ho bude predlžovať dovtedy, kým to bude potrebné. Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) rovnako nepochybuje o opodstatnení predĺženia núdzového stavu, keďže situácia na Slovensku je horšia, ako keď núdzový stav prijímali.

Podotkol, že o tom, koľko dní bude núdzový stav trvať, rozhodnú na vláde. Z hľadiska právnych názorov sa podľa Naďa spoľahnú na úsudok ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Ministri to uviedli pred stredajším rokovaním vlády.


Krajniak poukázal, že v núdzovom stave vie rezort práce lepšie zásobovať ochrannými pomôckami a ďalšími materiálmi všetky zariadenia sociálnych služieb, a to aj tie, ktoré nevlastní a nie je ich zriaďovateľom. Dodal, že v prípade potreby dokážu vďaka núdzovému stavu presunúť ľudí z iných zariadení na účel starostlivosti.



Opodstatnenie nočného vychádzania

V nočnom vychádzaní vidí Krajniak opodstatnenie. Vníma ho ako zníženie času, počas ktorého budú ľudia najmä v nočných hodinách požívať alkohol.

Viac o téme: Koronavírus

Dodal, že osobne na Ústrednom krízovom štábe SR navrhol, aby sa iba od určitej hodiny mohli konzumovať alebo nalievať alkoholické nápoje. Ako dodal, jeho návrh neprešiel.


Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) a minister hospodárstva SR Richard Sulík vo svojom profile na sociálnej sieti v utorok 10. novembra uviedol, že bude dôrazne apelovať na to, aby sa núdzový stav o ďalších 90 dní nepredĺžil. Ústredný krízový štáb v pondelok 9. novembra odporučil predĺženie núdzového stavu.


Naď: Ak bývalí premiéri „burcujú“ ľudí, aby nedodržiavali zákon, tak sa veľmi boja


Polícia je takticky pripravená na protest. Minister Mikulec vyzýva ľudí, aby „mali rozum“


Obchodná komora a Klub 500 sú za návrat života na Slovensku do normálu, chcú sa stretnúť s Matovičom

Matovič stráca pôdu pod nohami a zatýkanie nominantov Smeru mu nepomôže, tvrdí politológ

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie