• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Djokovič má za sebou prvý duel v Austrálii, návštevnosť bola nezvykle vysoká a diváci kričali „Novak, Novak“

Djokovič má za sebou prvý duel v Austrálii, návštevnosť bola nezvykle vysoká a diváci kričali „Novak, Novak“

Skúsený srbský tenista vlani dostal zákaz vstupu do Austrálie na tri roky, krajina ho však medzičasom zrušila a Djokovič môže v Melbourne bojovať o desiaty singlový titul na Australian Open.

2.1.2023 (Webnoviny.sk) - Srbský tenista Novak Djokovič sa v austrálskom Adelaide dočkal vrelého privítania od fanúšikov. Tridsaťpäťročný belehradský rodák do súťažného diania v roku 2022 vstúpil vo štvorhre po boku Kanaďana Vaseka Pospisila, s ktorým podľahli Tomislavovi Brkičovi z Bosny a Hercegociny s Ekvádorčanom Gonzalom Escobarom 6:4, 3:6, 5:10 (zápasový tajbrejk).

Zápas mal vysokú návštevnosť

Djokovič pritom pred necelým rokom nútene opustil Austráliu, úrady ho vyhostili pre problémy s potvrdeniami o chýbajúcom očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Srb dostal aj zákaz vstupu do Austrálie na tri roky, ten však krajina v novembri zrušila.

Ako informuje web BBC.com, na zápas 21-násobného grandslamového šampióna bolo zvedavých nezvykle veľa ľudí. A už pri príchode na kurt ho hľadisko vítalo pokrikom "Novak, Novak".

Aktuálna päťka svetového rebríčka napriek prehre zostala na kurte ešte istý čas, s priaznivcami sa fotografovala a rozdávala autogramy. V utorok čaká Djokoviča aj prvý tohtosezónny duel v dvojhre, vyzve v ňom Francúza Constanta Lestienna.

Ide si po desiaty titul

Hlavným cieľom Novaka Djokoviča v Austrálii je zisk jubilejného desiateho singlového titulu na Australian Open v Melbourne. Tento grandslamový turnaj sa začne 16. januára.

Ak by to Srb dotiahol v Melbourne až k titulu v dvojhre, v počte grandslamových titulov by sa vyrovnal lídrovi v tejto štatistike Španielovi Rafaelovi Nadalovi.

Vyhostenie pre chýbajúce očkovanie

Novak Djokovič vlani v januári priletel do Austrálie v čase stúpajúceho počtu prípadov nákazy koronavírusom. Srb pritom nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19. Predpisy hovorili jasnou rečou, že do krajiny môže vstúpiť buď s očkovaním alebo na základe lekárskej výnimky. A práve tá bola "kameňom úrazu".

Desaťdňová sága, počas ktorej miestne úrady skúmali opodstatnenosť dokumentov, vyvrcholila zrušením tenistovho víza a jeho vyhostením.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie