• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Detvianske strojárne by privítali, keby v ich areáli bolo zriadené odberové miesto

Detvianske strojárne by privítali, keby v ich areáli bolo zriadené odberové miesto

Strojárska firma si podľa slov riaditeľa nemôže dovoliť neistotu pri nástupe zamestnancov do práce.

28.10.2020 (Webnoviny.sk) - Možnosť zriadiť štátne odberové miesto v rámci celoplošného testovania priamo v areáli PPS Group Detva by bola pre túto spoločnosť vítaná. V detvianskej strojárskej firme v súčasnosti pracuje 900 zamestnancov, ale o testovanie prejavili záujem aj viaceré menšie firmy, ktoré pôsobia v priemyselnom areáli spoločnosti.

Ako pre agentúru SITA uviedol generálny riaditeľ PPS Group Michal Sýkora, podľa aktuálnych informácií však nedosiahnu vládou požadovaných 4 000 odberov, ani keby prizvali ďalšie firmy z okolia.

Testovanie v menších kolektívoch

Strojárska firma si podľa slov riaditeľa nemôže dovoliť neistotu pri nástupe zamestnancov do práce po budúcom víkende.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

„Robíme kroky na zabezpečenie testovania pre tých, ktorí sa rozhodnú nezúčastniť na plošnom testovaní alebo sa ho nebudú môcť zúčastniť z objektívnych dôvodov. Chceme pritom využiť firemné informačné systémy a testovanie organizovať po menších pracovných kolektívoch,“ objasnil Sýkora s tým, že v testovaní majú oproti iným firmám náskok.

„V našich priestoroch sa nám v spolupráci s regionálnym úradom verejného zdravotníctva podarilo pred niekoľkými týždňami úspešne zorganizovať súkromné pretestovanie niekoľkých stoviek zamestnancov počas dvoch pracovných dní. Aj na základe tohto pilotného testovania nás viacero firiem pôsobiacich v našom areáli požiadalo o zastrešenie testovania,“ dodal generálny riaditeľ s tým, že v stredu čakajú na definitívne podmienky, ako by sa mohli zapojiť a pomôcť úspechu operácie Spoločná zodpovednosť.

Interný COVID semafor

Podľa vývoja situácie medzi pracovníkmi PPS Group a v celom regióne má firma nastavený interný COVID semafor, ktorý definuje konkrétne opatrenia v jednotlivých fázach vo vzťahu k zamestnancom, zákazníkom, dodávateľom, návštevám a podobne.

„Naši zamestnanci a samotný zamestnávateľ rešpektujú hygienické nariadenia, niekedy aj preventívne a nad rámec opatrení požadovaných štátnymi autoritami. K testovaniu pristúpime tak, aby to malo zmysel, len v kontexte celoplošného testovania,“ doplnil Sýkora.

Firma má viacerých zamestnancov v karanténe, čo sa snažia riešiť prostredníctvom home-office tam, kde to povaha práce pripúšťa.

PPS Group v Detve je spoločnosť s viac ako 60-ročnou tradíciou v strojárskej výrobe. V súčasnosti sa zameriava na výrobu stredne veľkých a stredne ťažkých zváraných konštrukcií pre celosvetovo známych klientov.

Viac k téme: Celoplošné testovanie, Koronavírus

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie