• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Designové vane pozývajú k luxusnému kúpeľu

Designové vane pozývajú k luxusnému kúpeľu

Vytvoriť harmonický domov znamená dôraz nielen na kvalitu a funkčnú spoľahlivosť jednotlivých prvkov, ale hlavne citlivú prácu s vizuálnou stránkou danej miestnosti. Kúpeľňa nie je výnimkou. Ak túžite po vkusnej elegancii, stavte na designové vane.

Prečo staviť na design

Moderný životný štýl je charakteristický tým, že sme doslova bombardovaní podnetmi. Informácie k nám prichádzajú skutočne zo všetkých strán a náš organizmus je nútený sa s nimi neustále vyrovnávať. Hoci to na vedomej úrovni nemusíme vnímať, naše podvedomie má práce naozaj dosť, čo následne vyčerpáva i organizmus.

Odtiaľ pramení zvyšujúca sa túžba po odpočinku, relaxácii a kráse. Miestom, ktoré je pre odpočinok ako stvorené, je práve kúpeľňa. Pretože väčšina informácií je prijímaná očami, mali by sme vizuálnej stránke miestnosti venovať naozaj starostlivú pozornosť. A tu je hlavná úloha designu. Cez vyvážené, prepracované tvary nám umožní vytvoriť prostredie, ktoré sprostredkuje uvoľnenie na mnohých úrovniach našej osobnosti.

Voľne stojaca vaňa

Jednou z ciest, ktorá poteší a uvoľní napätie nášho tela aj duše je kúpeľ. Vhodne zvolená vaňa potom tento zážitok môže posunúť doslova do kúpeľových rozmerov. Je potrebné si uvedomiť, že je to práve vaňa, ktorá býva tradične dominantou kúpeľne a má teda najväčší podiel na celkovej atmosfére miestnosti. Vane do kúpeľne obvykle nájdeme umiestnené k jednej stene. Ak však chcete vytvoriť naozaj unikátny priestor pre vašu relaxáciu, môžete siahnuť po voľne stojacej vani.



Čo vedieť o voľne stojacích vaniach

Voľne stojaca vaňa je skutočným skvostom, ktorý však potrebuje svoj priestor. Aby ste sa mohli z jej krásny naozaj tešiť, je potrebné dodržať pár pravidiel. Voľne stojaca vaňa najlepšie vyzerá voľne v priestore, maximálne umiestnená kratšou stranou ku stene. Vždy je potrebné vopred inštalatérsky pripraviť prívod a odtok vody (hrúbka podlahovej konštrukcie býva vyššia), pretože bude potrebné nainštalovať voľne stojacu batériu.

Retro štýl aj osobité riešenie

Úplným fenoménom sú kúpeľne, ktoré sa sústredia na retro atmosféru. Voľne stojaca vaňa obvykle stojí na zdobených nožičkách, či už v designe chrómu, mosadze alebo v čiernej farbe. K takej vani skvele ladí voľne stojaca kohútiková batéria so sprchou v tvare „slúchadla“. Ak vám nechýba odvaha, môžete svoju relaxáciu posunúť ešte ďalej. Opustite stereotyp, že vaňa musí byť v kúpeľni a umiestnite ju do inej miestnosti! Romantiku kúpeľa môžete presunúť napríklad do priestoru spálne.


Atypický tvar vane


Ak vám priestor nedovoľuje siahnuť po voľne stojacej vani a dokonca ani po vani obdĺžnikovej, stavte na atypické línie. Asymetrické vane bývajú skosené k jednej strane. Skvele vyzerajú ako v oválnych líniách, tak aj tie, ktoré pracujú s motívom hrán. Vkusnú asymetriu však môžete nájsť aj u voľne stojacich vaní, napríklad jedna z kratších strán je zvýšená, čím získate priestor na pohodlné opretie sa.

Design s luxusnou starostlivosťou

Vedľa nádherných línií, ktoré súčasný design ponúka, môžete od svojej vane vyžadovať aj niečo navyše. Doprajte si starostlivosť, ktorú získate vďaka vodným a vzdušným masážnym systémom, iste oceníte tiež senzorové ovládanie, protišmykovú úpravu alebo možnosť vytvoriť upokojujúcu atmosféru vďaka LED osvetleniu, čo je súčasťou vane. Ak túžite po romantike, vyberte vaňu so širokým okrajom, na ktorý môžete umiestniť aróma lampu alebo sviečky, prípadne vaňu, čo je určená pre kúpeľ vo dvojici.





Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie