• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Desiatky tisíc Bielorusov pokračovali v protestoch, polícia zatkla asi 250 demonštrantov (video)

Desiatky tisíc Bielorusov pokračovali v protestoch, polícia zatkla asi 250 demonštrantov (video)

V sobotu bieloruská polícia tvrdo zasiahla aj proti ženám, ktorých sa na proteste v hlavnom meste stretlo asi 10-tisíc, pričom niekoľko desiatok z nich zadržali.

13.9.2020 (Webnoviny.sk) - Bieloruská polícia v nedeľu zadržala asi 250 demonštrantov na proteste, na ktorý v predvečer stretnutia prezidenta Alexandra Lukašenka s jeho ruským spojencom Vladimirom Putinom, prišli desiatky tisíc ľudí. Informovalo o tom ministerstvo vnútra s tým, že zadržaní mali vlajky alebo "urážlivé" plagáty.

Podľa agentúry AFP úrady v očakávaní protestu obmedzili prístup k mobilnému internetu a uzavreli centrálne stanice metra, pričom v centre Minska umiestnili policajné a vojenská autá a ostnatý drôt.

Zásahy proti opozičným lídrom

Aj napriek násilnému zatýkaniu sa však v centre mesta na masívny protest zišli desiatky tisíc ľudí, uvádza AFP. Bielorusi už vyše mesiaca protestujú proti výsledkom prezidentských volieb, ktoré podľa oficiálnych údajov vyhral Lukašenko s 80 % hlasov, čo však opozícia považuje za podvod. Počas víkendov ulice Minska pravidelne zaplavuje vyše stotisíc ľudí.

Lukašenkove bezpečnostné sily počas uplynulého týždňa pokračovali v zásahoch proti opozičným lídrom, ktorí ešte neopustili krajinu. Po nedeľnom masívnom proteste napríklad zatkli Mariu Kolesnikovovú, ktorú sa pokúsili vyviezť za hranice, no ona odmietla odísť a roztrhala svoj pas.

Stretnutie Lukašenka a Putina v Soči

Minulú nedeľu podľa agentúry AP zadržali viac ako 600 ľudí, čo predstavuje najväčšiu vlnu zatknutí od počiatočných dní protestov, ktoré sprevádzali tvrdé zásahy polície proti demonštrantom.

Putin a Lukašenko by sa mali v pondelok stretnúť v Soči, pričom podľa Kremľa by sa mali zhovárať o plánoch na integráciu a kľúčových obchodných a energetických projektoch.

V sobotu bieloruská polícia tvrdo zasiahla aj proti ženám, ktorých sa na pokojnom proteste v hlavnom meste stretlo asi 10-tisíc, pričom niekoľko desiatok z nich zadržali. Niektoré z nich búchali varechami na hrnce a kričali "Vráťte nám našu Mášu," odkazujúc na spomínanú Kolesnikovovú. Podľa ľudskoprávnej skupiny Viasna zadržali viac ako 70 ľudí.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie