• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Daňové priznanie už odovzdala viac ako polovica firiem na Slovensku, väčšina vykázala nulu

Daňové priznanie už odovzdala viac ako polovica firiem na Slovensku, väčšina vykázala nulu

Daňovníci, ktorí pre koronakrízu doposiaľ nepodali daňové priznania za minulý rok, ich budú musieť podať do konca októbra.

29.9.2020 (Webnoviny.sk) - Daňové priznania za minulý rok ešte neodovzdala takmer polovica firiem. Vyplýva zo analýzy poradenskej spoločnosti Bisnode. Spoločnosti, ktoré pre pandémiu daňové priznanie za vlaňajšok zatiaľ nepodali, tak musia urobiť do konca októbra tohto roka.

Podľa analýzy spoločnosti Bisnode si túto povinnosť do utorku nesplnilo 42 percent spoločností. Daňové priznanie za rok 2019 ešte nepodalo 118 871 spoločností s ručením obmedzeným a 3 250 akciových spoločností.

"Najviac z nich sa pritom nachádza v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji, najmenej v Žilinskom kraji," uviedla v tlačovej správe analytička Bisnode Petra Štěpánová.

Firiem s nízkymi daňami bude pribúdať

Drvivá väčšina firiem, ktoré svoje výkazy ešte neodovzdali, podľa nej podniká v sektore činnosť fondov a finančných subjektov, sprostredkovaní veľkoobchodu a veľkoobchodu s nábytkom a železiarskymi potrebami a v oblasti maloobchodu s nábytkom, svietidlami a ostatnými výrobkami pre domácnosť.

Spoločnosti, ktoré už svoje daňové priznanie za rok 2019 odovzdali, v ňom najčastejšie vykázali nulu, resp. stratu. Negatívny výsledok podľa dát Bisnode zaznamenala takmer polovica podnikov, dovedna ide takmer o 70-tisíc subjektov.

Druhými v poradí boli spoločnosti, ktorým vyšla daň do výšky tisíc eur, a to až v štvrtine prípadov. Najmenšiemu počtu firiem vyšla v priznaní daň vyššia ako 100-tisíc eur. Ide približne o dvetisíc podnikateľských subjektov.

"Nie je vylúčené, že sa tento počet ešte zvýši, aj keď očakávame, že zmena v poradí nebude príliš rozdielna, alebo bude rovnaká. Predpokladáme však, že počty firiem sa budú zvyšovať v kategóriách s nižšou výslednou daňovou povinnosťou,“ uviedla Štěpánová.

Termín sa predĺži o dva dni

Vyplýva to z novely lex korona, ktorú podpísala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Novelou zákona sa stanovuje termín ukončenia mimoriadnej situácie pre účely podania daňových priznaní na 30. september tohto roka.

Daňové subjekty tak budú mať od tohto termínu na podanie daňových priznaní ešte mesiac. Do konca októbra súčasne musia aj daň zaplatiť. Ako minulý týždeň v parlamente upozornil minister financií Eduard Heger, keďže však 31. október pripadá na sobotu, daňové priznanie bude treba podať a daň zaplatiť do pondelka 2. novembra.

Viac k téme: daňové priznanie

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie