• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Danko: Generálny prokurátor nemôže v kancelárii využívať skrytú kameru

Danko: Generálny prokurátor nemôže v kancelárii využívať skrytú kameru

Miroslav Beblavý zdôraznil, že ak by na Slovensku nebola žiadna chránená osoba, vo väzení by sedelo viacero ľudí, aj vysokých verejných funkcionárov.

18.1.2020 (Webnoviny.sk) - Generálny prokurátor nemôže mať v kancelárii skrytú kameru na nahrávky. V diskusnej relácii Sobotné dialógy v Rádiu Slovensko Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) to povedal predseda Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Reagoval tým na rozhodnutie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR, že bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka napriek návrhu polície nebude stíhaný vo väzbe.

Predseda strany Spolu - občianska demokracia (Spolu) Miroslav Beblavý ocenil, že prezidentka Zuzana Čaputová sa v tejto súvislosti bude pýtať generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára i policajného prezidenta Milana Lučanského na prepustenie Dobroslava Trnku zo zadržania.

Trnku vo štvrtok zadržala NAKA

Bývalého generálneho prokurátora vo štvrtok 16. januára zadržali a obvinili z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa.

„Nedá sa vysvetliť, ak tak vysoký funkcionár má v kancelárii kameru. Neprináleží mi však predvolávať si šéfa polície či prokuratúry, lebo táto téma by sa nemala politicky zneužívať,“ vyhlásil Danko. Verí, že polícia a prokuratúra vedia, čo robia, a preto bude rešpektovať ich prácu.

Beblavý zasa zdôraznil, že ak by na Slovensku nebola žiadna chránená osoba, vo väzení by sedelo viacero ľudí, aj vysokých verejných funkcionárov.

„Toto sú kľúčové veci pre dôveru ľudí v štát. V situácii, keď prokurátor povie, že nevidí dôvod na stíhanie, tak mne zostáva rozum stáť. Oceňujem však, že prezidentka si v tejto veci predvolá policajného prezidenta a generálneho prokurátora, aby jej toto rozhodnutie vysvetlili,“ uviedol Beblavý.

Hlavné priority SNS a PS/Spolu

Predseda Národnej rady SR Danko priblížil, že ešte nevie, ako bude vyzerať najbližšia parlamentná schôdza, ktorej začiatok je naplánovaný na utorok 21. januára. Nevylúčil však, že o niektorých zákonoch v prvom čítaní, ktoré sú zaradené v program schôdze, sa bude rokovať. Verí, že po voľbách sa zostaví vláda, ktorá bude riešiť reálne problémy ľudí.

Za hlavné priority, ktoré bude po voľbách presadzovať SNS vymenoval jej predseda vytvorenie ministerstva cestového ruchu a športu, výstavbu diaľníc, reštrukturalizáciu nemocníc a získanie peňazí na veľké infraštruktúrne projekty.

Koalícia PS/Spolu zasa bude podľa Beblavého klásť dôraz na oblasť školstva, zdravotníctva, ekológie a spravodlivosti. Danko zároveň potvrdil, že ak sa SNS nedostane do parlamentu, ponúkne svoju funkciu, a členovia strany rozhodnú ako ďalej. To, že predseda by mal v prípade neúspechu strany zložiť funkciu, považuje Beblavý za prejav politickej kultúry.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie