• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

COVID automat opäť prefarbí Slovensko a zrejme neuvoľní opatrenia, minister Krajčí ukáže aj čierne okresy (naživo)

COVID automat opäť prefarbí Slovensko a zrejme neuvoľní opatrenia, minister Krajčí ukáže aj čierne okresy (naživo)

Zaradenie okresov na základe epidemickej situácie prehodnocuje na týždennej báze Inštitút zdravotných analýz v súčinnosti s Konzíliom odborníkov a jednotlivých regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí mal v utorok podvečer tradičnú tlačovú konferenciu o aktuálnej epidemiologickej situácii, na ktorej priblížil vývoj čísiel infikovaných, hospitalizovaných, vyliečených, ale tiež aj akú farbu majú jednotlivé okresy v COVID automate.

Momentálne až do pondelka 22. februára je 15 okresov čiernych, 51 bordových a 13 červených. Ani jeden už nie je v bledoružovej farbe.

Situácia sa však od minulého týždňa nezlepšila a ostáva aj naďalej vážna. Celé Slovensko aj od pondelka 22. februára naďalej ostane v čiernej farbe, v rámci regionálneho rozdelenia máme 19 čiernych okresov, ďalších 50 je bordových a zvyšných 10 okresov je červených.


Naživo: Tlačová konferencia o aktuálnej epidemiologickej situácii


Reprodukčné číslo nie je pod hodnotou jeden, mobilita mierne rastie, 14-dňová incidencia aj pozitivita testov je stabilizovaná, hospitalizácie však postupne pribúdajú a rastie aj počet pacientov na umelej pľúcnej ventilácii.


Podľa Krajčího je však už viditeľný efekt očkovania, keď postupne klesá podiel prijatých pacientov najmä v rozmedzí od 81 do 90 rokov, ako aj od 71 do 80 rokov. Mierne však stúpli príjmy od 51 do 60 rokov, čo môže súvisieť z rozšírením britského variantu vírusu. Priemerne na Slovensku zomiera denne v súvislosti s pandémiou 108 pacientov.

Zaradenie okresov na základe epidemickej situácie prehodnocuje na týždennej báze Inštitút zdravotných analýz v súčinnosti s Konzíliom odborníkov a jednotlivých regionálnych úradov verejného zdravotníctva. O tom, do ktorého stupňa varovania COVID automatu budú nasledujúci týždeň tie-ktoré okresy na základe určených kritérií zaradené, informuje pravidelne minister Krajčí v utorky. Nové pravidlá pre okresy následne začínajú platiť vždy od nasledujúceho pondelka.


Kedy sa Slovensko zotaví z pandémie? Podľa futurológa Klinca jeden zo scenárov je, že nikdy


Kto by sa proti COVID-19 nemal očkovať? Lekárka vysvetlila, čo môže vakcína Comirnaty spôsobiť


V boji s Covid-19 na Slovensku už nefunguje nič. Ani lockdown, ani testovanie, ani očkovanie, ani zdravý rozum


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie