• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

COVID automat a opatrenia sa na Dušičky nesprísnia, ale konzílium odborníkov má pre ľudí päť rád

COVID automat a opatrenia sa na Dušičky nesprísnia, ale konzílium odborníkov má pre ľudí päť rád

Jednotlivé okresy Slovenska sa budú naďalej riadiť podľa aktuálneho nastavenia COVID automatu.

21.10.2021 (Webnoviny.sk) - Protipandemické opatrenia sa na sviatky sprísňovať nebudú. Jednotlivé okresy Slovenska sa budú naďalej riadiť podľa aktuálneho nastavenia COVID automatu.

Cestovanie dôkladne zvážte

Informovala o tom hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva SR pre primárnu pediatriu Elena Prokopová v rámci tlačovej besedy po rokovaní konzília odborníkov.

Viac o téme: Koronavírus

Konzílium však prosí ľudí, aby cestovanie na sviatok Všetkých svätých dobre zvážili, a to najmä v bordových a čiernych okresoch.

Päť rád odborníkov na Dušičky

Odborníci majú obyvateľov Slovenska aj päť rád, ktorými by sa mali v záujme ochrany pred nakazením sa koronavírusovou infekciou mali riadiť. Prvá rada znie, aby si ľudia počas predĺženého víkendu našli čas na pobyt v prírode a zostávali iba v kruhu najbližšej rodiny.

Odborníci ďalej odporúčajú cestovať do čierneho a bordového okresu len v nevyhnutných prípadoch. V prípade, že niekto cestovať musí, mal by preferovať individuálnu dopravu a dodržiavať základné preventívne opatrenia R-O-R. Konkrétne sa tým myslí nosenie rúška alebo respirátora, zachovanie odstupu od ľudí mimo blízkych a dodržiavať hygienu rúk.

Konzílium ďalej radí, aby sa stretnutia so širšou rodinou či priateľmi odložili na obdobie s priaznivejšou epidemiologickou situáciou. Zvlášť rizikové sú stretnutia s osobami, ktorým hrozí ťažký priebeh ochorenia COVID-19, a to najmä ak nie sú zaočkované. Myslia sa tým starší ľudia, ľudia s chronickými ochoreniami a ľudia s oslabenou imunitou.

Piata a posledná rada sa týka miest s vysokou koncentráciou ľudí, ktorým by sme sa mali vyhýbať. Ide najmä o nákupné centrá, prostriedky hromadnej dopravy, hromadné podujatia a stretnutia vrátane návštevy hrobov počas soboty a nedele, kde sa z dôvodu očakávaného náporu zvyšuje riziko nakazenia.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie