• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Čo spôsobuje tmavé kruhy pod očami a ako im predchádzať

Čo spôsobuje tmavé kruhy pod očami a ako im predchádzať

Nielen že nedostatok spánku je nezdravý. Mnoho ďalších faktorov hrá úlohu pre tmavé kruhy pod očami.

Tmavé kruhy pod očami sú väčšinou dôsledkom prehýrenej noci.

Niekedy na to stačí malá pomoc a tou je šikovný make-up, ktorý nám pomôže prežiť všade tam, kde je to potrebné, samozrejme aj s dostatkom tekutín. Avšak, niektorí ľudia majú trvalé tmavé kruhy pod očami a nevedia prečo.

Tu sú niektoré príčiny, ktoré by vás možno nikdy nenapadli:

Nadmerné opaľovanie alebo solárium

Mnohí si môžu myslieť, že dobre opálená tvár je super kamufláž na tmavé kruhy pod očami. Ale v skutočnosti koža rýchlejšie starne UV žiarením. Pretože koža okolo očí je veľmi tenká, je tiež ovplyvnená najmä slnkom. A výsledok? Tmavé kruhy vystupujú jasnejšie. Preto by sme sa mali priamemu slnku, či soláriu vyhýbať.

Nezdravý životný štýl

Nielen že nedostatok spánku je nezdravý. Mnoho ďalších faktorov hrá úlohu pre tmavé kruhy pod očami. Snažte sa pravidelne piť dostatočné množstvo vody, cvičte (najlepšie vonku) a vyhýbajte sa stresu. Už pravdepodobne viete, ale alkohol a nikotín napomáhajú predčasnému starnutiu pokožky a sú „živnou pôdou“ pre veľmi tmavé kruhy pod očami.

Dobrá starostlivosť o oči je dôležitá

Na podporu zdravého životného štýlu je vhodné starať sa o oči. Dobrým spôsobom je studený čierny čaj. Priložte proste vatový tampón namočný v čaji asi na 10 minút na zavreté oči. A tým je krvný obeh stimulovaný a udržuje vlhkosť tenkej očnej kože. Prípadne môžete použiť chladené čajové vrecúška.

Akútne núdzové riešenie- make up

Ak nemáte čas a musíte pracovať, je vhodné použiť dobrý korektor a šikovný make-up. Tie vám pomôžu dosiahnuť požadovaný efekt.

Zdravotné dôvody

Ak aj napriek všetkému máte stále tmavé kruhy pod očami, mali by ste sa poradiť so svojím praktickým lekárom. Vzhľadom k tomu, chronické tmavé kruhy môžu znamenať zdravotný problém. 5 percent postihnutých majú tmavé škvrny spôsobené kvôli nezistenej chorobe. Najčastejšou príčinou sú obličky alebo ochorenie štítnej žľazy, rovnako ako alergie a infekcie. Takže ak trpíte bezdôvodne pravidelne tmavými kruhmi pod očami, potom určite navštívte svojho praktického lekára a nechajte sa vyšetriť.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie