• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Cestní dopravcovia sú sklamaní z útokov vedenia UNAS, pristúpili k ráznemu kroku

Cestní dopravcovia sú sklamaní z útokov vedenia UNAS, pristúpili k ráznemu kroku

ČESMAD prerušil kontakt s UNAS

Združenie cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia je sklamané z toho, že viacerí čelní predstavitelia Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) neadekvátne a bezdôvodne útočia na autodopravcov s iným názorom na riešenie problémov v odvetví. A to napriek snahe spoločne riešiť problémy v autodoprave, zdržaniu sa útokov a komentovania konania kolegov z uvedenej organizácie.

ČESMAD prerušil kontakt s UNAS

Ako informoval prezident združenia ČESMAD Slovakia Pavol Piešťanský, na základe rozhodnutia svojho prezídia prerušili kontakt so súčasným vedením UNAS, ktoré sa podľa neho profiluje viac ako občianski aktivisti než autodopravcovia.

„Musíme opäť konštatovať, že pre terajšie vedenie UNAS je dopravca a jeho vozidlo v skutočnosti len nástroj na verejné nepokoje,“ uviedol šéf najväčšej slovenskej profesijnej organizácie cestných dopravcov na sociálnej sieti.


Reagoval tak na stredajšie rokovanie ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala (nom. Sme rodina) so zástupcami cestných dopravcov ČESMAD Slovakia a UNAS.


„Stretnutie trvalo viac ako dve hodiny a nieslo sa v rovnakom duchu ako všetky predchádzajúce stretnutia v posledných rokoch, na ktorých sa zúčastňovali ministri za rôzne vlády, UNAS a ČESMAD Slovakia,“ priblížil Piešťanský.

Osobné útoky aj teatrálny odchod

Ani po prvej hodine sa podľa prezidenta združenia nedozvedeli, aké požiadavky má UNAS, pričom jeho zástupcovia systematicky útočili na vládu, ministra financií a ministra dopravy.

„Po opakovaných výzvach, aby sme od osobných atakov prešli k riešeniu problémov slovenských dopravcov, sa opakoval už z minulých stretnutí známy teatrálny odchod predsedu UNAS Stanislava Skalu. Po odchode aj druhého zástupcu UNAS Mariána Ürgeho sa konečne začali vecne riešiť požiadavky dopravcov,“ poznamenal prezident ČESMAD Slovakia.


Ako ďalej podotkol, so zostávajúcimi zástupcami UNAS si slušne a v pokoji dohodli spoločný postup, vzájomné pracovné stretnutie svojich zástupcov a tiež deň opakovaného stretnutia s ministrom dopravy.


„Obrazne povedané, ešte sme ani nezatvorili po stretnutí dvere na ministerstve a predseda UNAS znegoval dohodu, ktorú sa podarilo dosiahnuť na rokovaní s ostatnými prítomnými členmi UNAS,“ dodal Piešťanský.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie