• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Český prezident Zeman privítal nový rok pokojne, stále nefajčí ani nepije alkohol

Český prezident Zeman privítal nový rok pokojne, stále nefajčí ani nepije alkohol

Zeman podľa hovorcu Ovčáčka nový rok privítal pokojne a 31.

3.1.2022 (Webnoviny.sk) - Český prezident Miloš Zeman sa aj na Silvestra vyhol alkoholu a cigaretám. V relácii Benešovský Impuls to v pondelok povedal jeho hovorca Jiří Ovčáček, informuje spravodajský portál iDNES.cz.

Zeman podľa Ovčáčka nový rok privítal pokojne a 31. decembra sa v Lánoch nekonali žiadne bujaré oslavy.

Viac času na odpočinok

Ani jedna cigareta, nič také. Pán prezident to veľmi dobre zvláda. Dodržiava odporúčania lekárov. Na zámku v Lánoch trávi čas pracovný aj súkromný,“ opísal hovorca pre Rádio Impuls s tým, že tamojšie prostredie umožňuje prezidentovi dobrú rekonvalescenciu po pobyte v nemocnici a zároveň zvláda plniť všetky svoje ústavné povinnosti. Hlava štátu má podľa neho v týchto dňoch konečne aj viac času na odpočinok pri dobrej knihe.

Zemanova pracovná agenda bude podľa Ovčáčka v novom roku pokojnejšia, a to aj preto, že už nemá v pláne absolvovať zahraničné cesty a so štátnikmi bude rokovať v Česku.

Rád by dohnal resty

V poslednom roku jeho prezidentskej funkcie má v pláne najmä pravidelné mesačné stretnutia s premiérom Petrom Fialom a rád by vraj dohnal aj resty, spojené s protipandemickými opatreniami či jeho zdravotnými komplikáciami.


To sa týka najmä zrušenia ceremoniálov odovzdávania štátnych vyznamenaní v uplynulých dvoch rokoch. Nový termín odložených slávností by mali stanoviť v prvom štvrťroku tohto roka.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie