• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Česko prijalo prísnejšie opatrenia proti koronavírusu, zatvorené sú aj reštaurácie a bary

Česko prijalo prísnejšie opatrenia proti koronavírusu, zatvorené sú aj reštaurácie a bary

Od stredy až do konca núdzového stavu sa v interiéri aj v exteriéri môže stretnúť nanajvýš šesť osôb.

13.10.2020 (Webnoviny.sk) - Český minister zdravotníctva Roman Prymula v pondelok večer predstavil ďalšie opatrenia schválené tamojšou vládou na zastavenie šíriaceho sa koronavírusu.

Infikovaní pribúdajú po tisíckach

Už niekoľko dní pribúdajú denné prírastky infikovaných po tisíckach a v súčasnej situácii vláda dokonca pristúpila k povolaniu študentov posledných ročníkov zdravotníckych škôl na výpomoc.

Počnúc stredou prechádzajú všetky školy s výnimkou materských na dištančnú výučbu, zatiaľ predbežne do 1. novembra. Nesmú sa konať ani školy v prírode.

Pre deti zdravotníkov, bezpečnostných zložiek a sociálnych pracovníkov zriadia špeciálne školy. Obmedzuje sa aj prevádzka vysokoškolských internátov, na ktorých môžu ostať iba zahraniční študenti.

Núdzový stav do 3. novembra

Česká vláda taktiež uzatvorila všetky reštaurácie, bary a kluby, pričom tento zákaz platí do konca núdzového stavu (3. novembra, pozn.). Možný bude akurát predaj cez výdajné okienko.


Laboratóriá v Česku v pondelok odhalili 4310 prípadov. Pre zaujímavosť, krajina už dosiaľ zaznamenala o približne 35-tisíc prípadov viac ako Čína, odkiaľ sa ochorenie COVID-19 začalo šíriť koncom vlaňajška. Alarmujúca je však situácia týkajúca sa počtu úmrtí.


V pondelok pribudlo 31 obetí koronavírusu, pričom iba od začiatku októbra v ČR skonalo na následky COVID-19 až 381 osôb.


Viac k téme: COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Česku, opatrenia


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie