• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Česko má zaplatiť 85 miliónov korún, dôvodom sú chyby v dotáciách a Babišov konflikt záujmov

Česko má zaplatiť 85 miliónov korún, dôvodom sú chyby v dotáciách a Babišov konflikt záujmov

Európska komisia vylúčila časť výdavkov v rámci Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka.

13.6.2022 (Webnoviny.sk) - Európska komisia (EK) v piatok vystavila Českej republike pokutu za nesprávne využité dotácie v poľnohospodárstve. Pre chyby v ich udeľovaní vylúčila EK časť výdavkov v rámci Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka. Celkovo ide až o 85 miliónov českých korún. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Časť z tohto postihu tvorí i pokuta za projekt expremiéra Andreja Babiša. „Súčasťou vylúčených výdavkov je poskytnutá dotácia na projekt vyšetrovaný z dôvodu konfliktu záujmov,“ konštatovala hovorkyňa českého Štátneho poľnohospodárskeho investičného fondu (SZIF) Luďka Raimondová. Pokuta za Babišov projekt predstavuje 1,1 milióna korún.

Babišov konflikt záujmov odhalil audit z roku 2019, ktorého záverečnú správu dostali české úrady až tento rok v marci. SZIF už v súvislosti s auditom pozastavil projekty dcérskych spoločností Agrofertu za takmer pol miliardy korún. Z toho zhruba 200 miliónov malo prísť z príspevkov EK.

SZIF v súčasnosti spracováva možné metódy ďalšieho postupu, ktorými by sa Česko mohlo proti postihom brániť. Konkrétne postupy však fond neuviedol. Česká republika má dvojmesačnú lehotu, počas ktorej môže podať žalobu na neplatnosť rozhodnutia EK.

Európsky poľnohospodársky fond podľa TN.cz pozastavil príspevky okrem Českej republiky aj ďalším krajinám. O časť financovania z únie by malo prísť napríklad aj Francúzsko, Bulharsko, Španielsko, Nemecko, Írsko, Slovensko, Maďarsko, Portugalsko alebo Grécko.

(1 EUR = 24,724 CZK)

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 17. apríl 2024

horoskopy na dnes stredu 17 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 17. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Cítite sa výborne a plní optimizmu. Ak sa vrhnete do ťažších úloh, hravo ich zvládnete. To, o čom ste v minulosti len snívali, vám dnes samo padne do náručia.

Býk 21.4. - 21.5.

Stanovíte si vysoké ciele. V starých úlohách veľa dosiahnete. Nepúšťajte sa na novú cestu. Potrebujete získať odstup v pohľade na vaše citové problémy.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nič neurýchľujte, vyčkajte, kým sa vyjadria ostatní. Konajte tak, aby nikto nemal dojem, že sa vnucujete. Večer sa niekto ohlási a získate nečakaný dar.

Rak 22.6. - 22.7.

Vaša finančná situácia sa môže nečakane zlepšiť. Môže prísť aj k zaujímavej dohode. V každom prípade však prežijete zaujímavý deň a rozhodne sa nebudete nudiť.




Všetky Horoskopy pre Stredu 17. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie