• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Ceny benzínu sa mierne zvýšia, nahor ich tlačí aj postupný návrat života do normálu

Ceny benzínu sa mierne zvýšia, nahor ich tlačí aj postupný návrat života do normálu

Ceny pohonných látok sa v nasledujúcich dňoch na slovenských čerpacích staniciach zrejme mierne zvýšia. Na základe vývoja svetových cien ropy to predpokladá analytička 365.bank Jana Glasová.

Ceny benzínu stagnovali

„Ceny ropy na svetovom trhu sa počas posledných týždňov vybrali opäť nahor. Preto očakávame, že ceny pohonných látok môžu v ďalšom týždni mierne vzrásť. Okrem toho sa postupne bude zvyšovať aj dopyt po benzíne, nakoľko dochádza k uvoľňovaniu opatrení a ľudia začínajú viac cestovať, či už za prácou alebo za oddychom,“ povedala pre agentúru SITA Glasová.

Ceny benzínu na našich pumpách už tretí týždeň v rade stagnovali. V šestnástom tohtoročnom týždni sa cena 95-oktánového benzínu nezmenila a dosiahla priemernú úroveň 1,353 eura za liter. Ceny 98-oktánového benzínu nepatrne klesli o 0,1 % na 1,550 eura za liter. Podobný, minimálny pokles o 0,1 % zaznamenali aj ceny nafty a dosiahli tak hodnotu 1,174 eura za liter.

Investori Čakajú zvýšenie dopytu

Napriek aktuálnej stagnácii cien na našich pumpách je zdražovanie pohonných látok od začiatku tohto roka citeľné a ceny benzínu sú už výrazne vyššie ako pred rokom. Benzín 95 prekročil úroveň spred roka až o 22 % a benzín 98 o 21 %. Medziročne drahšia je aj nafta, a to približne o 11 %. „Zdražovanie pohonných látok nadväzuje na ceny ropy na trhu, ktoré sú tlačené nahor predovšetkým očkovaním. Investori totiž očakávajú postupný návrat života do normálu a teda aj zvýšenie dopytu po rope,“ dodala Glasová.

Počas posledných dvoch až troch týždňov ceny na ropnom trhu rástli a barel ropy Brent sa predáva za 66 až 68 amerických dolárov. Ceny ropy sú podľa analytičky podporené hlavne optimizmom, že dopyt po rope bude rásť v USA aj v Európe. „Okrem toho, na trhoch sa zmiernili obavy z poklesu dopytu v Indii pre šírenie indickej mutácie koronavírusu,“ uzavrela Glasová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie