• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Celoplošné testovanie v okrese Púchov hodnotí púchovská primátorka ako úspešné

Celoplošné testovanie v okrese Púchov hodnotí púchovská primátorka ako úspešné

Tretina pozitívne testovaných ľudí bola z iného než Púchovského okresu.

10.1.2021 (Webnoviny.sk) - Prvý deň víkendového antigénového testovania v okrese Púchov priniesol 61 pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19. Po zosumarizovaní 7 063 vykonaných testov o tom informovala púchovská primátorka Katarína Heneková. Miera pozitivity je tak 0,86 percenta.

Púchovská samospráva pripravila dobrovoľné a bezplatné testovanie po vzore krajského mesta Trenčín, pričom od štátu naň získala 30-tisíc antigénových testov.

V prvý deň sa priamo v Púchove prišlo nechať otestovať 2 963 občanov, z ktorých 22 malo pozitívny výsledok testu. V celom okrese prejavilo záujem o testovanie 7 063 občanov, pričom celkový počet pozitívne testovaných je 61. Môžem povedať, že asi tretina osôb s pozitívnym testom pochádza z iného okresu,“ uviedla Heneková.


Účasť na testovaní hodnotila púchovská primátorka ako slušnú. „Občania priebežne navštevovali jednotlivé odberové miesta, a tak sa nevytvárali veľké rady. Každé zachytenie pozitívne testovanej osoby má význam pre všetkých, a tak verím, že občania, ktorí sa v sobotu nestihli otestovať, využijú túto možnosť v druhý testovací deň,“ poznamenala Heneková.


V druhý deň testovania je od 8:00 do 20:00 k dispozícii 11 odberných miest priamo v okresnom meste Púchov a ďalších 15 v deviatich obciach okresu. Po vzore Trenčína chce radnica vďaka ústretovosti biochemika Pavla Čekana, ktorý jej daroval PCR testy, následne pretestovať pozitívnych bezpríznakových ľudí v záujme vylúčenia falošnej pozitivity.

Kedy sa Slovensko zotaví z pandémie? Podľa futurológa Klinca jeden zo scenárov je, že nikdy

Záhadné šírenie nového kmeňa COVID-19: Slovenské hranice ostávajú otvorené, cestovné obmedzenia nemajú zmysel

Nemocnice žiadajú vládu, aby lepšie vymáhala dodržiavanie opatrení a urýchlila proces očkovania

Rebríček politikov influencerov. Kto na sociálnych sieťach predbehol premiéra?

Čakajú nás ťažké rozhodnutia. Sprísňovať lockdown už viac nemôžeme, skrachujeme ako štát!

Pollák vyzval Matoviča, aby začal rozmýšľať nad odvolaním Sulíka a kritizuje aj kilečko

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie