• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Čaputová prijme nového českého prezidenta Pavla s manželkou. Slovensko je prvou krajinou, ktorú navštívia

Čaputová prijme nového českého prezidenta Pavla s manželkou. Slovensko je prvou krajinou, ktorú navštívia

Petr Pavel si v rámci návštevy uctí aj pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, rovnako aj pamiatku obetí tragédie na Zámockej ulici v Bratislave.

13.3.2023 (SITA.sk) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok prijme na nástupnú návštevu nového českého prezidenta Petra Pavla. Slovensko je prvou krajinou, ktorú prezident ČR krátko po svojej inaugurácii navštívi, čím pokračuje v tradícii svojich predchodcov.

Prezident sa na Slovensku zdrží dva dni, pričom svoju cestu začne návštevou Prezidentského paláca v pondelok o 10:30, kde prebehne uvítací ceremoniál. Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

Stretne sa aj s premiérom Hegerom

Prezident si po rokovaniach s prezidentkou spoločne uctia pamiatku zakladateľov prvej Československej republiky T. G. Masaryka a M. R. Štefánika pri ich pamätníkoch na nábreží Dunaja.

Krátko po 15:00 český prezident navštívi aj Úrad vlády SR, kde sa stretne s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom.

Uctia si pamiatku Jána Kuciaka

Petr Pavel príde na Slovensko aj so svojou manželkou Evou, s ktorou si uctia pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a rovnako aj pamiatku obetí vraždy na Zámockej ulici. Pondelkový program sa zavŕši o 18:00 v Slovenskom národnom divadle, kde sa uskutoční diskusia oboch prezidentov.

V utorok 14. marca sa prezident stretne aj s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom.

Vojenský generál vo výslužbe Petr Pavel sa po zložení sľubu 9. marca oficiálne stal novým českým prezidentom. V druhom kole volieb, kde sa uchádzal o priazeň voličov spolu s českým expremiérom Andrejom Babišom, získal Petr Pavel 58,31 percenta hlasov, čím sa stal najvyšším ústavným činiteľom ČR na nasledujúcich päť rokov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie