• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Čaputová občanom právo protestovať voči opatreniam neupiera, ale demonštrácie nesmú prerásť do agresie

Čaputová občanom právo protestovať voči opatreniam neupiera, ale demonštrácie nesmú prerásť do agresie

Prijaté opatrenia zo strany vlády sa môžu podľa prezidentky niekomu zdať ako predčasné a zbytočne tvrdé, s nástupom tretej vlny sa ale ukáže ich opodstatnenie.

30.7.2021 (Webnoviny.sk) - Občania majú podľa prezidentky Zuzany Čaputovej právo protestovať proti opatreniam, ktoré chránia aj ich zdravie a životy. Výzvy protestujúcich by ale nemali prerásť do agresívnych výziev či fyzických konfliktov. V tlačovej správe o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Hlava štátu konštatuje, že prijaté opatrenia zo strany vlády sa niekomu môžu zdať ako predčasné a zbytočne tvrdé, s nástupom tretej vlny sa ale podľa nej ukáže ich opodstatnenie. „Nikto nenúti nikoho očkovať sa, nesmieme ale zabúdať, že tu nejde len o slobodné rozhodnutie nezaočkovať sa, ale zároveň ide aj o právo ostatných na ochranu svojho zdravia,“ uviedla Čaputová.

Nezaočkovaní nemajú podľa prezidentky pred vírusom ochranu a preťažený zdravotnícky systém nezvládne naplno pomáhať ľuďom s ochorením COVID-19, aj obyvateľom s inými diagnózami. „Preto potrebujeme najmä solidaritu a pokojný a vecný tón diskusie,“ uzavrela hlava štátu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie