• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Čaputová: Nie je čas na politické spory. Pre ľudí nie je podstatné, koho plán krízový štáb či vláda podporí

Čaputová: Nie je čas na politické spory. Pre ľudí nie je podstatné, koho plán krízový štáb či vláda podporí

Deti sa potrebujú vrátiť do škôl, dištančné vzdelávanie nie je plnohodnotná alternatíva vyučovacieho procesu.

2.12.2020 (Webnoviny.sk) - Teraz nie je čas na politické spory, deti sa potrebujú vrátiť do škôl. Aj napriek snahe rodičov a učiteľov, nie je dištančné vzdelávanie plnohodnotná alternatíva vyučovacieho procesu.

Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová. Hlava štátu zdôraznila, že časť generácie detí a mladých ľudí si nedobrovoľne tvorí vzdelanostný dlh, ktorý ich bude sprevádzať možno po celý život.

„Na každom dni v škole záleží, lebo každý jeden deň bez školy neznamená len vzdelanostnú rezervu, ale aj absenciu sociálnych kontaktov a podnetov potrebných pre správny psychický vývoj. Potrebujeme preto s najväčším úsilím hľadať spôsob, ako vrátiť deti do škôl čo najskôr tak, aby zároveň nedošlo k zhoršeniu epidemickej situácie,“ zdôraznila prezidentka.

Čaputová dodala, že pre verejnosť nie je podstatné, koho plán krízový štáb či vláda podporí, ale to, aby zodpovedné orgány štábu boli akcieschopné a prinášali riešenia akútnych problémov.

„Ak majú žiaci zostať ďalšie týždne doma len preto, že vláda nenašla spoločné riešenie dôležitého problému, nie je to dobrá správa,“ skonštatovala hlava štátu.

Viac k téme: deti, Krízový plán, zatvorené školy

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie