• Dnes je: Sobota 28. septembra 2024 meniny má Václav

Brigády s ľahkou záťažou budú môcť robiť aj 15-roční

Brigády s ľahkou záťažou budú môcť robiť aj 15-roční

Toto opatrenie podľa poslancov SaS má pozitívny dopad nielen na mladých, ale aj na ich rodiny a podnikateľov.

18.6.2024 (SITA.sk) - Brigády s ľahkou záťažou budú môcť robiť aj 15-roční. Pozmeňujúci návrh k novele Zákonníka práce, ktorý predložil poslanec z klubu Sloboda a Solidarita (SaS) Marián Viskupič, v utorok schválil parlament. Zmena zjednoduší brigádnickú prácu pre 15-ročných mladých ľudí.

V súčasnosti zákon umožňuje zamestnávanie mladých ľudí až po dokončení povinnej školskej dochádzky, teda od 16 rokov, alebo 15-ročnú osobu, ktorá má individuálne povolenie od inšpektorátu práce na takzvané ľahké práce pre mladších než 16 rokov.

„V našom návrhu rušíme povinnosť individuálneho povolenia od inšpektorátu práce," vysvetlil Viskupič s tým, že ide o práce s nízkou mierou hlučnosti, fyzickej a psychickej záťaže, umelého žiarenia či vystavenia nebezpečným látkam, ktoré sa podľa vyhlášky z roku 2007 radia do prvej a druhej kategórie.

„Naším cieľom je dosiahnuť, aby práca, na ktorú zamestnávateľ najme 15-ročného človeka, spadala do tejto kategórie a aby povolenie inšpektorátu práce už nebolo potrebné," uviedol poslanec z SaS.

Toto opatrenie podľa poslancov SaS má pozitívny dopad nielen na mladých, ktorí si chcú privyrobiť a získať prvé pracovné skúsenosti, ale aj na ich rodiny a podnikateľov. Zmena nezvyšuje štátne výdavky a zároveň prináša úspory. „Štát to nebude stáť nič, naopak, bude na tom ešte profitovať," uzavrel predkladateľ.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 27. september 2024

horoskopy na dnes piatok 27 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 27. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Je naozaj chvályhodné, že sa oduševňujete za novú vec. Chybou je však to, že máte odrazu priveľa želiezok v ohni. Dokážete to aj s malými prostriedkami.

Býk 21.4. - 21.5.

Okolnosti vás prinútia k tomu, aby ste sa rozhodli. Znovu získate duševnú rovnováhu. City osoby, ktorá vám nie je ľahostajná, neberte na ľahkú váhu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dobre si zvážte prednosti a nevýhody plánu, ktorý sa chystáte zverejniť. Vyvoláte nervozitu a možno aj hádky. Nebolo by príjemnejšie stráviť pekné chvíle na prechádzke?

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka optimistickému prístupu prežijete dnešok bez problémov. Nesplníte síce to, čo ste si predsavzali, ale máte dobrý dôvod na spokojnosť. Aj zajtra bude deň.




Všetky Horoskopy pre Piatok 27. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie