• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Bratislavský Ružinov zavedie čoskoro regulované parkovanie, nerezidenti si budú musieť priplatiť

Bratislavský Ružinov zavedie čoskoro regulované parkovanie, nerezidenti si budú musieť priplatiť

Nové pravidlá začnú v lokalite Starý Ružinov – východ platiť od 23. marca. Od tohto dátumu začnú aj kontroly ich dodržiavania kontrolórmi PAAS a hliadkami mestskej polície.

Bratislavský parkovací asistent PAAS sa už od marca rozšíri o ďalšiu lokalitu.

Ako informovala hovorkyňa Hlavného mesta Dagmar Schmucková, po zavedení regulácie v časti Nového Mesta, Rače a Petržalky, sa bude podľa jasných pravidiel parkovať aj v Ružinove, v časti Starý Ružinov – východ.

„Obyvatelia sa do systému PAAS môžu registrovať od dnešného dňa (23. februára pozn. redakcie), regulácia začne platiť o mesiac neskôr, od 23. marca,“ spresnila hovorkyňa s tým, že ďalšie časti zóny Ružinov-Nivy sa do systému budú zapájať postupne počas mesiacov máj a jún.

Spúšťanie vo fázach

V spolupráci s Ružinovom pripravuje magistrát spustenie systému regulovaného parkovania PAAS v zóne Ružinov – Nivy. Reguláciu budú spúšťať vo fázach, po tom ako v jednotlivých častiach zóny zrealizujú dopravné značenie.

„Prvou časťou, kde sa spustí regulácia a kontroly parkovania od 23. marca je časť Starý Ružinov – východ, kde je situácia s parkovaním dlhodobo komplikovaná,“ vysvetlila Schmucková. Ide o územie vymedzené ulicami Jégého, Trnavská, Bajkalská a Záhradnícka.


Podľa mesta sa reguláciou, ktorá zvýhodňuje obyvateľov s trvalým pobytom, počet parkovacích miest dostupných pre rezidentov zvýši. „Vďaka efektívnej spolupráci medzi mestom a Ružinovom a urýchleniu zavedenia systému regulovaného parkovania napokon nie je potrebné zavedenie pôvodne plánovanej pilotnej fázy parkovania mestskou časťou. Regulácia a kontroly parkovania sa spustia už priamo v celomestskom systéme PAAS,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Nerezidenti si budú musieť priplatiť

Obyvatelia Ružinova majú možnosť registrovať sa do celomestského parkovacieho systému od stredy. „Obyvatelia, ktorí sa už zaregistrovali do systému mestskej časti, dostanú e-mail so všetkými potrebnými informáciami na jednoduchú preregistráciu do celomestského systému PAAS,“ vysvetlila Schmucková s tým, že vďaka prepojeniu mestského systému s piatimi štátnymi registrami vo väčšine prípadov nebude nutné znova dokladovať údaje, ktoré už raz poskytli.


Zavedenie regulácie v Starom Ružinove – východ bude v praxi znamenať, že od pondelka do piatka v čase od 14:00 do 6:00 budú môcť na sídlisku parkovať len rezidenti, zaregistrovaní v systéme PAAS. Nerezidenti budú môcť zaparkovať v tomto časovom rozmedzí za hodinový poplatok 1,50 eur za hodinu.

Rezidenti majú tiež nárok na bezplatnú návštevnícku kartu, ktorá umožňuje parkovanie ich návštevám. „Dokúpiť sa dá aj bonusová parkovacia karta, umožňujúca parkovanie dve hodiny denne vo všetkých zavedených zónach PAAS v Bratislave bez ďalšieho poplatku, a to každému obyvateľovi hlavného mesta s trvalým pobytom,“ doplnila hovorkyňa.

Na pravidlá budú dohliadať kontrolóri

Nové pravidlá začnú v lokalite Starý Ružinov – východ platiť od 23. marca. Od tohto dátumu začnú aj kontroly ich dodržiavania kontrolórmi PAAS a hliadkami mestskej polície.

„V nasledujúcich mesiacoch bude Bratislava v spolupráci s mestskou časťou pokračovať v prípravách na rozšírenie regulovaného parkovania v celej zóne Ružinov – Nivy,“ poznamenala hovorkyňa magistrátu s tým, že mesto zároveň pracuje na spustení rezidentského parkovania v Starom Meste – sever. Podrobnejšie informácie je možné nájsť na stránke www.paas.sk.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie