• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Bratislavský región podporuje udržateľný turizmus a opäť sa zaradil medzi zelené destinácie sveta

Bratislavský región podporuje udržateľný turizmus a opäť sa zaradil medzi zelené destinácie sveta

Cieľom medzinárodnej iniciatívy Green Destinations je podporiť rozvoj udržateľného turizmu v regiónoch.

13.10.2021 (Webnoviny.sk) - Región Bratislava sa opäť zaradil do globálneho rebríčka zelených destinácií. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

„BSK podporuje trvalo udržateľný rozvoj a mobilitu regiónu. Vlani sa vďaka úspešnému projektu Záhoračik umiestnil Región Bratislava ako jediný zo Slovenska medzi TOP 100 globálne udržateľnými destináciami," uviedla Forman.

Jediné ocenenie zo Slovenska

Do celosvetovej súťaže Green Destinations sa krajská organizácia cestovného ruchu Turizmus regiónu Bratislava (TRB) zapojila aj tento rok a opäť bola ako jediná zo Slovenska ocenená.

„Cieľom medzinárodnej iniciatívy Green Destinations je podporiť rozvoj udržateľného turizmu v regiónoch, ako aj motivovať turistické subjekty, ktoré sa môžu inšpirovať úspešnými príbehmi iných destinácii. Nevnímame udržateľnosť ako cieľ, ale ako prostriedok, cez ktorý sa pozeráme na všetky naše aktivity a plány smerujúce ku kontinuálnemu rastu a rozvoju regiónu,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

„Nové súťažné projekty, ktoré čoskoro predstavíme verejnosti, boli navrhnuté v súlade s našimi hodnotami, rozvojovými plánmi a v neposlednom rade v prospech lokálnej komunity," dodala projektová manažérka TRB Michaela Kačmárová.

Úplne udržateľné destinácie nie sú

Svetová organizácia cestovného ruchu identifikovala udržateľný turizmus ako taký, ktorý naplno zohľadňuje momentálne, ale aj budúce ekonomické, sociálno – kultúrne a environmentálne dopady.

„Byť udržateľným neznamená iba starať sa a chrániť prírodné zdroje, ale zahŕňa aj podporu lokálnych podnikov a produktov, ktoré vytvárajú benefity priamo pre miestnu ekonomiku. Podporou domácej ekonomiky a rozvojom destinácie udržateľnejšími praktikami priamo vplývame na spokojnosť turistov, ako aj spokojnosť a životnú úroveň miestnych obyvateľov," vysvetlila Forman.

„To, že sa destinácia ocitne na zozname TOP 100 neznamená, že už je udržateľná, nakoľko celkom udržateľné destinácie neexistujú. Ide skôr o hodnotenie, že sa o udržateľnosť konkrétnymi krokmi usiluje a úspešne napreduje,“ uzavrel Juraj Droba.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie