• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Bratislavské letisko na 11 dní uzavrú, nebude vybavovať žiadne lety

Bratislavské letisko na 11 dní uzavrú, nebude vybavovať žiadne lety

Rekonštrukcia križovatky dráh je rozdelená na tri etapy.

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave bude od 21. apríla do 1. mája uzatvorené pre rekonštrukciu križovatky vzletovo-pristávacích dráh 04-22 a 13-31. V tomto období nebudú na letisku vybavené žiadne lety, o čom boli leteckí dopravcovia vopred informovaní a v uvedenom čase lety nepredávajú.

Životnosť dráh je približne 30 rokov

Ako v piatok informovala letisková spoločnosť, obe vzletovo-pristávacie dráhy boli vynovené v 80. rokoch minulého storočia so životnosťou približne tridsať rokov. V súčasnosti si už vyžadujú rekonštrukciu, ktorú letisko postupne vykonáva po etapách už štvrtý rok za sebou.

V minulosti rekonštruovali vždy časť jednej z dráh s prevádzkou letov z druhej dráhy, v období od 21. apríla do 1. mája budú rekonštruovať časť dráhy, kde sa obe vzletovo-pristávacie dráhy križujú. Z tohto dôvodu bude letisko uzatvorené pre všetky prílety a odlety, v prevádzke ostanú len heliporty a odbavovacia plocha.


„Letecké spoločnosti, ktoré prevádzkujú pravidelné a nepravidelné charterové lety, boli o uvedenej uzávere informované s dostatočným časovým predstihom. Z tohto dôvodu neponúkajú počas daných jedenástich dní z Bratislavy žiadne lety,“ povedal generálny riaditeľ bratislavského letiska Jozef Pojedinec.



Tri etapy rekonštrukcie

Rekonštrukcia križovatky dráh je rozdelená na tri etapy. V týždni od 13. do 20. apríla budú trvať prípravné práce na vzletovo-pristávacej dráhe 04-22, ich súčasťou bude búranie cementovo-betónových dosiek. V tomto čase bude letisko uzatvárané na šesť hodín v nočných hodinách, čo však pravidelné lety neovplyvní.


„Samotná rekonštrukcia križovatky dráh sa začne 21. apríla o 10. hodine a potrvá do 1. mája do 18. hodiny. Počas uzávery letiska v danom období budú prebiehať na križovatke vzletovo-pristávacích dráh búracie práce, odvoz cementovo-betónového krytu, rezanie dosiek, kladenie nového cementovo-betónového krytu, osádzanie osového osvetlenia či nástrek denného značenia,“ priblížila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.


V uvedenom období nebudú na letisku žiadne lety, riadna prevádzka na letisku (prílety a odlety) sa začne po 18.00, keď je už napríklad plánovaný odlet do Moskvy dopravcom Pobeda a ďalšie lety. „V záverečnej tretej etape koncom mája sa počas nočných zmien ešte dokončia zálievky špár asfaltovou zálievkou, čo však už na pravidelné lety nebude mať vplyv,“ dodala Ševčíková.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie