• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Bratislavčania kritizovali nariadenie polície o pokutách, Vallo považuje situáciu za nešťastne formulovanú

Bratislavčania kritizovali nariadenie polície o pokutách, Vallo považuje situáciu za nešťastne formulovanú

Štatistiky ukazujú, že počet uložených napomenutí je neprimerane vysoký k celkovému množstvu riešených priestupkov.

27.2.2020 (Webnoviny.sk) - Bratislavčania na sociálnych sieťach kritizovali nariadenie vedenia mestskej polície, ktoré prikazovalo mestským policajtom v hlavnom meste vyriešiť aspoň sedem potvrdených priestupkov počas každej jednej hliadkovej služby a uloženie blokovej pokuty v minimálnej výške 30 eur.

„Treba povedať, že žiadny nadriadený vrátane náčelníka nie je oprávnený v konkrétnom prípade nariadiť podriadenému policajtovi uloženie blokovej pokuty v určitej, pevne danej výške. A zároveň v tomto pokyne chýbalo aspoň minimum vysvetľujúcich informácií,“ uviedol na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Neprimerane vysoký počet napomenutí

Primátor Vallo považuje celú situáciu za nešťastne formulovanú.

„V tomto prípade nešlo o to určiť počet priestupkov, ktoré musia mestskí policajti vyriešiť, ale cieľom bolo reagovať na nepriaznivý trend, že polícia nie je pri riešení priestupkov dôsledná. Od verejnosti evidujeme zvýšený dopyt po tom, aby si mestskí policajti takpovediac robili svoju prácu poriadne, teda aby boli dôslední a nekompromisní pri prejednávaní priestupkov, ktoré strpčujú život ostatným obyvateľom nášho mesta a aby vec nevybavili len napomenutím,“ dodal Vallo.

Podľa primátora štatistiky ukazujú, že počet uložených napomenutí je neprimerane vysoký k celkovému množstvu riešených priestupkov.

Povinnosť zaznamenávať dôvody

Mestský policajt môže vybaviť vec napomenutím, najmä v prípadoch, ak pri zistenom priestupku existujú tzv. poľahčujúce okolnosti, ktoré sa po vyhodnotení môžu premietnuť až do upustenia blokovej pokuty.

Nadriadený má právomoc, dokonca povinnosť, skúmať zákonnosť a primeranosť postupu svojich podriadených aj pri určovaní výšky blokových pokút.

„Práve preto sa v zverejnenom pokyne objavuje povinnosť zaznamenávať dôvody, pre ktoré sa policajt rozhodol vybaviť vec napomenutím alebo pokutou do určitej výšky. Tieto okolnosti sú stanovené zákonom, musia byť dané a policajt by mal byť schopný sa k nim vyjadriť,“ dodal Vallo.

Viac k téme: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy, pokuta, primátor Bratislavy

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 17. apríl 2024

horoskopy na dnes stredu 17 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 17. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Cítite sa výborne a plní optimizmu. Ak sa vrhnete do ťažších úloh, hravo ich zvládnete. To, o čom ste v minulosti len snívali, vám dnes samo padne do náručia.

Býk 21.4. - 21.5.

Stanovíte si vysoké ciele. V starých úlohách veľa dosiahnete. Nepúšťajte sa na novú cestu. Potrebujete získať odstup v pohľade na vaše citové problémy.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nič neurýchľujte, vyčkajte, kým sa vyjadria ostatní. Konajte tak, aby nikto nemal dojem, že sa vnucujete. Večer sa niekto ohlási a získate nečakaný dar.

Rak 22.6. - 22.7.

Vaša finančná situácia sa môže nečakane zlepšiť. Môže prísť aj k zaujímavej dohode. V každom prípade však prežijete zaujímavý deň a rozhodne sa nebudete nudiť.




Všetky Horoskopy pre Stredu 17. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie